Το έργο, σε εκτυφλωτικό φούξια χρώμα με λεπτομέρειες από μπλε και ασημί, μοιάζει σαν να… ταξιδεύει πάνω στο νερό. Πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακές, ξεχωριστές εικαστικές δημιουργίες, που «αναγκάζει» τους επισκέπτες να στρέφουν το βλέμμα πάνω του. Το project The Mastaba, το οποίο «στήθηκε» στη Serpentine Lake, στο Hyde Park του Λονδίνου, θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Το έργο φέρει την υπογραφή των Christo και Jeanne Claude και είναι η πρώτη έκθεση των δύο στη Μεγάλη Βρετανία, μετά το 1979. Παρακολουθώ πάντα τις δουλειές τις οποίες παρουσιάζουν οι Serpentine Galleries. Εχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, πολλοί Ελληνες, οι οποίοι πέταξαν στη Γηραιά Αλβιώνα για ένα ευχάριστο γεγονός, θα επισκεφθούν το Hyde Park με σκοπό να θαυμάσουν το γλυπτό, το οποίο κάνει έντονη την παρουσία του μέσα στο ιστορικό context, στο London Mastaba. Δένδρα, φυτά, εκτυφλωτικό πράσινο, η ευωδιά των λουλουδιών, η ηρεμία και ευεργετική επίδραση του νερού. Νιώθω ότι το συγκεκριμένο μαγευτικό σκηνικό κάπου… έχει συνέχεια. Ο δρόμος οδηγεί έξω από το Λονδίνο. Μιάμιση ώρα διαδρομή, για να δραπετεύσεις από την αγαπημένη μου, πολύβουη βρετανική πρωτεύουσα στην εξοχή και ένα γοητευτικό country house. Εκεί πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο οι γάμοι του Αντώνη Χανδρή με τη Θιοντόρα Γουίαρ. Ο γιος του Μιχάλη Χανδρή και της Λούλας Γουλανδρή – Χανδρή και η γόνος διεθνούς, ισχυρής οικογένειας επιχειρηματιών προσκάλεσαν στη γαμήλια δεξίωση νεαρούς φίλους αλλά και τα μεγαλύτερα εφοπλιστικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι καλεσμένοι και ο Giacometti

Το Country Club ετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό για να υποδεχθεί τους νεόνυμφους, αλλά και τα μέλη των οικογενειών Γουλανδρή, Κουμαντάρου, Βεργωτή, όπως επίσης γαλαζοαίματους και jet-setters. Τραπέζια στρωμένα μέσα στο πράσινο, ορχήστρες και τα τελευταία μοντέλα των διάσημων σχεδιαστών για τις στυλιστικές επιλογές των κυριών. Αρκετές από αυτές είχαν μάλιστα προμηθευτεί ρούχα από τις κολεξιόν 2019 – 2020 (μέσα από τα ατελιέ των top designers), τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά! Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται το London Fashion Week, με τα αντιπροσωπευτικότερα outfits της νέας σεζόν στο catwalk. Το project στο Hyde Park, οι εκθέσεις της Serpentine Gallery, ο γάμος στην εξοχή μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει εικαστικό παραμύθι και στη… μνήμη μου φθάνει η εικόνα από το πολυσυζητημένο έργο του Alberto Giacometti. Ο παππούς του Αντώνη Χανδρή, μεγαλοεφοπλιστής Αλέκος Γουλανδρής (έφυγε πριν από δυο χρόνια από τη ζωή), είχε δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο όταν πούλησε το περίφημο έργο, με τίτλο «Αρμα», αντί 100 εκατ. δολαρίων.

Γάμοι και βαφτίσια

Ο γάμος Χανδρή – Γουΐαρ με φόντο τη… βαριά βρετανική εξοχή. Σε καταπράσινους κήπους, ίσως όχι τόσο εμβληματικούς, όπως αυτοί του country club, σίγουρα όμως πολύ όμορφους, πραγματοποιούνται απόψε οι γάμοι των Αντώνη Ρέμου – Υβόννης Μπόσνιακ. Εχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί τόσο πολλά, που δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο. Είναι ήδη γνωστό ότι το ζευγάρι θα υποδεχθεί τους 450 καλεσμένους του στο «κτήμα» του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά στη Βαρυμπόμπη. Ανάμεσα στα γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου, και κάποιες προσωπικότητες οι οποίες θα φθάσουν από το εξωτερικό. (Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η guest list περιλαμβάνει τούρκους επιχειρηματίες).

Ενα weekend γεμάτο ευχάριστα γεγονότα. Γάμοι στο Λονδίνο και στην Αθήνα και μια βάφτιση με καλλιτεχνικοεπιχειρηματικό (και πάλι!) touch. Ο λαοφιλής αοιδός Σάκης Ρουβάς και η σύντροφός του Κάτια Ζυγούλη βαφτίζουν σε στενό κύκλο στα βόρεια προάστια τον μικρότερο γιο τους. Στο αγοράκι, ένα πραγματικό κουκλί, θα δοθεί το όνομα Απόλλωνας. Νονοί του παιδιού είναι το ζεύγος Γιάννη και Μελίσσας Βαρδινογιάννη.

Κηφισιά, Καβούρι και η πραγματική πριγκίπισσα στην Τζια

Παραμένω για λίγο στα βόρεια προάστια, πριν κατηφορίσω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και «ταξιδέψω» γρήγορα (με ένα μικρό, υπερσύγχρονο σκάφος) στην Τζια. Γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με καλλυντικά στην περιοχή, με πληροφόρησε ότι σε exclusive boutique (εκπροσωπεί στη χώρα μας ένα από τα μεγαλύτερα brands στον πλανήτη) έχει να πατήσει πελάτης από τον… Ιούλιο! Την Αθηναϊκή Ριβιέρα καλύπτει πέπλο αισιοδοξίας, ακόμα και τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Είναι αυτό το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας, που κάνει τους ανθρώπους περισσότερο χαμογελαστούς και αισιόδοξους. Παρατήρησα ότι έχουν ανοίξει κάποια καινούργια εστιατόρια και cafés, το κλασικό όμως Μύθος μέσα στο Divani Palace στο Καβούρι έχει γίνει περισσότερο μοντέρνο με μια εξέδρα μέσα στο νερό. Στην κοντινή Τζια, αυτή που ετοιμάζεται τελικά να κατοικήσει στην έκταση με την πολυτελή βίλα είναι η αδελφή του βασιλιά του Μαρόκου και όχι η πρώην πλέον σύζυγος Λάλα Σάλμα.