Ενα πολύ ενδιαφέρον παραλειπόμενο από την προχθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη αποκάλυψε ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού. Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, τους υποσχέθηκε ότι θα ξαναρχίσουν οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα, οι οποίες είχαν σταματήσει από το 2009. Τι λοιπόν κι αν πήγε εκεί ως ηγέτης της εξόδου; Συμπεριφέρθηκε μάλλον σαν πονηρός πολιτευτής. Και μια και αναφέρθηκα σε όσα είπε ο δήμαρχος, να προσθέσω ότι διευκρίνισε πως δεν ήταν όλοι ντόπιοι στην υποδοχή του Πρωθυπουργού στο νησί του Οδυσσέα. Αντε καλέ, έβαλε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καΐκια;

Καλύτερα να μασά

Σας έγραφα προσφάτως για τον καβγά του Λεωνίδα Γρηγοράκου με τη Ρένα Δούρου, τον οποίο ξεκίνησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ. Τις προάλλες λοιπόν ξαναβγήκε στα ραδιόφωνα και εικάζω ότι δεν βούτηξε τη γλώσσα του στους στοιχειώδεις κανόνες του πολιτικώς ορθού λόγου. Σύμφωνα με τον Γρηγοράκο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι «αναρμόδιος για επιτόπια αυτοψία» σχετικά «με το ατύχημα που συνέβη πέρυσι το φθινόπωρο στον Σαρωνικό», επειδή είναι «τυφλός». Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Η Κουμουνδούρου εξέδωσε κι αυτή ανακοίνωση. Και επειδή εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν πρωτίστως για τα προοδευτικά πολιτικά μέτωπα, επιτέθηκαν και στη Φώφη Γεννηματά γιατί δεν έχει ακόμη καταδικάσει όσα είπε ο βουλευτής της. Εγώ, αν ήμουν επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής πάντως, θα του έλεγα καλύτερα να μασάς.

Οταν ο Κυριάκος «παίζει» πόλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε χθες τα χρυσά μωρά του πόλο αλλά και την εθνική ομάδα νέων ανδρών στο πόλο. Η συνάντηση έγινε σε χαλαρό κλίμα, σε καφέ. Ανάμεσα στα διάφορα που τους είπε ο αρχηγός της ΝΔ τους ανέφερε και το εξής: «Οπως εσείς προφανώς δεν μπήκατε στην εθνική ομάδα με μέσο, αλλά με βάση τα προσόντα σας, σας εγγυώμαι ότι και εγώ έτσι θα επιλέξω τους συνεργάτες μου». Η μητσοτακική επισήμανση ήρθε έπειτα από ερώτηση των πιτσιρικάδων αν θα μπορούσε να υιοθετήσει κάποιες από τις αξίες του αθλητισμού στην κυβέρνησή του. Να υποσημειώσω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο Μητσοτάκης είναι φανατικός της άθλησης γενικώς.

Αλλαγές στα Χανιά

Ο αποχαιρετισμός στα όπλα από πρώην βουλευτές έχει συνέχεια στη ΝΔ, καθώς μετά τον Καρδιτσιώτη Σπύρο Ταλιαδούρο αποσύρεται από τα γαλάζια ψηφοδέλτια και ο Χανιώτης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όπως ενημερώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προεξοφλώ κι άλλες αποχωρήσεις, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται αποφασισμένος για αλλαγές στα ψηφοδέλτια που θα ανανεώνουν και την εικόνα του κόμματος.

Απαισιοδοξία

«Εχω μια πολύ καλή συνεργασία με τους φίλους μου εκεί και με τον Σταύρο, αλλά είναι μια πολιτική συνεργασία, δεν είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι, άρα δεν είμαι και ο αυθεντικότερος εκφραστής του προσανατολισμού που έχει τώρα Το Ποτάμι. Εύχομαι να πάει καλά Το Ποτάμι, αλλά ειλικρινά έχω την εντύπωση ότι μερικοί, μερικές φορές, μερικοί πολιτικοί κύκλοι κάπου ολοκληρώνουν την εικόνα τους και χρειάζονται μεγάλες τομές και αλλαγές. Δεν είμαι αισιόδοξος, σας το λέω, δεν είμαι αισιόδοξος». Ποιος δεν είναι αισιόδοξος; Ο Σπύρος Λυκούδης. Ο βουλευτής του Ποταμιού τα είπε όλα αυτά για το κόμμα του στα ερτζιανά. Κάτι μου λέει ότι δεν είναι ο μόνος απαισιόδοξος στους ποταμικούς κόλπους.

Η Θεοδωρακική περιοδεία

Από σήμερα και ο Σταύρος Θεοδωράκης αρχίζει τις περιοδείες. Για την ακρίβεια, σήμερα βρίσκεται στο Αγαθονήσι όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο καθώς και με ψαράδες της περιοχής, επειδή τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με επιθετικές ενέργειες εντός των ελληνικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά. Αύριο θα πάει στους Λειψούς και το Σάββατο στη Σάμο. Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου θα πάει στη γιορτή σαμιώτικου κρασιού. Για να μην πουν – εξαιτίας της γιορτής κρασιού – κάποιοι κακοί ότι πάει μόνο για διασκέδαση, σπεύδω να σας ενημερώσω πως στην ατζέντα του υπάρχει και μια συνάντηση με τα στελέχη και τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».