Σε λατινοαμερικάνικη σαπουνόπερα τείνει να εξελιχθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ολοι εναντίον όλων. Προπονητές, πρώην παίκτες, μάνατζερ, διοικητικοί. Καθένας έχει και κάτι να πει ρίχνοντας συνεχώς νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης.

Ο άλλοτε λιγομίλητος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πολ Σκόουλς πιθανόν να αγνοεί τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα που αναφέρεται στη δράση και την αντίδραση.

Οταν λοιπόν μίλησε για έλλειψη ηγετών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ήττα της από την Μπράιτον, βάζοντας στο κάδρο τον Πολ Πογκμπά, πιθανόν δεν θα περίμενε την άμεση αντίδραση από τον «μπρούτα» μάνατζερ του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα.

«Κάποιοι άνθρωποι χρειάζεται να μιλούν από φόβο μήπως ξεχαστούν. Ο Πολ Σκόουλς δεν θα αναγνώριζε τον ηγέτη ακόμα κι αν είχε μπροστά του τον σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ» ήταν η απάντηση του ιταλοολλανδού εκκεντρικού μάνατζερ μέσω των social media. Με αφορμή μάλιστα την αναζήτηση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διευθυντή ποδοσφαίρου, ο Ραϊόλα σύστησε στον αντιπρόεδρο Εντ Γούντγουορντ να προσλάβει τον Σκόουλς. «Ο Πολ Σκόουλς θα μπορούσε να γίνει αθλητικός διευθυντής και να συμβουλεύσει τον Γούντγουορντ να πουλήσει τον Πογκμπά. Θα είχε άγρυπνες νύχτες για να βρει σύλλογο στον Πογκμπά».

Στην επίθεση και ο Νέβιλ

Κι εδώ είναι που μπαίνει στην αντιπαράθεση ο άλλοτε αρχηγός της Γιουνάιτεντ Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος συστήνει στον Πογκμπά να κάνει τον μάνατζέρ του να το βουλώσει.

Επίσης καταφέρεται εναντίον του Εντ Γούντγουορντ γιατί δεν καλύπτει πλήρως τον Μουρίνιο και δεν έφερε στο Ολντ Τράφορντ τους παίκτες που του ζήτησε ο Πορτογάλος.

«Αν ο Εντ Γούντγουορντ επρόκειτο να αμφισβητήσει τον Ζοζέ Μουρίνιο, η στιγμή για να το κάνει ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, τότε που του ανανέωσε το συμβόλαιο. Από τη στιγμή που του το ανανέωσε – αν και κάποιοι είπαν πως δεν ήταν απαραίτητο μεσούσης της περιόδου – δείχνει πίστη στον προπονητή. Ετσι έπρεπε να του αγοράσει τους κεντρικούς αμυντικούς. Να πάρει τον Μαγκουάιρ και τον Αλντερβέιρελντ οι οποίοι δεν θα έκαναν εκείνα τα λάθη στο Μπράιτον».

Ο Νέβιλ άσκησε επίσης κριτική στον Γούντγουορντ για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε μετά την ήττα από την Μπράιτον. «Κάθισε στη θέση του για δύο λεπτά μετά το παιχνίδι, κάτι που δεν ήθελα να δω να κάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Γιουνάιτεντ. Στο τέλος του παιχνιδιού σήκω, πήγαινε και σφίξε το χέρι του ομολόγου σου, πες του πως τα πήγε πολύ καλά και θα τον δεις αργότερα στη σεζόν και χαμογέλα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αντί αυτού είδα έναν εκνευρισμό ή κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί και ως διαφωνία».

Ηφαίστειο

Η Γιουνάιτεντ θυμίζει το ηφαίστειο Φουέγο. Ο Πογκμπά θέλει να φύγει από το Ολντ Τράφορντ και να συνεχίσει την καριέρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Ραϊόλα είχε συμφωνήσει με τους Μπλαουγκράνα τους όρους του συμβολαίου του παίκτη, που θα του απέφερε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η Γιουνάιτεντ όχι μόνο δεν συναινεί στη μεταγραφή αλλά διεμήνυσε στον παίκτη πως αν εκφράσει δημόσια τη δυσφορία του θα τιμωρηθεί.

Ο Μουρίνιο δεν κρύβει επίσης τη δυσφορία του για την τακτική της Γιουνάιτεντ να μην ξοδέψει φέτος πολλά χρήματα και κατηγορεί τους παίκτες του ως υπεύθυνους για την κακή εικόνα της ομάδας. Στο παιχνίδι με την Μπράιτον άφησε αιχμές για τους Μπαϊγί και Λίντελοφ, οι οποίοι πράγματι ήταν κακοί. Ωστόσο, ο άνθρωπος που έφερε αυτούς τους παίκτες στο Ολντ Τράφορντ δεν είναι άλλος από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Και η σκέψη των διοικητικών πηγαίνει στο προφανές: τι θα γίνει αν και οι επόμενοι παίκτες που προτείνει ο Μουρίνιο δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα;

Οι συμμετέχοντες στο κουβάρι της Γιουνάιτεντ συνεχώς αυξάνονται. Τελευταίος που προστέθηκε, ο επίσης πρώην άσος της Πολ Ινς που δήλωσε πως η ομάδα έχει γίνει το ανέκδοτο της Πρέμιερ Λιγκ.