Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε χθες το απόγευμα στα πέριξ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ο λόγος είναι προφανής: για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια και ζαμάνια κάποιος προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης περιστοιχιζόμενος απ’ όλους μα όλους τους παίκτες του!

Ολους με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό του, για τον οποίο ο Ντέιβιντ Μπλατ υπήρξε αναμενόμενα μελίρρυτος. «Είχα την τύχη και την ατυχία να βρεθώ απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πιο ωραίο να βρίσκεσαι μαζί του, παρά απέναντί του. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα για ένα πολύ καλό παιδί. Πάντοτε θέλεις να προπονείς και να κοουτσάρεις τέτοιους τύπους, τους οποίους όλοι θέλουν να έχουν συμπαίκτες».

Ο Σπανούλης ευχαρίστησε τον Μπλατ για τις φιλοφρονήσεις, ευχήθηκε «να εξελιχθούν τα πράγματα όπως τη σεζόν 2011-12 με την οποία υπάρχουν κοινά στοιχεία», υποσχέθηκε ότι «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επανέλθει η ομάδα στους τίτλους» και έθεσε ως προαπαιτούμενο της επιτυχίας «να συνδυάσουμε την εμπειρία με τα νιάτα και να δημιουργήσουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, ισχυρό χαρακτήρα και συγκεκριμένους ρόλους».

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου»

Στην παρουσία του αμερικανοϊσραηλινού προπονητή αναφέρθηκε και ο Γιώργος Πρίντεζης. «Η φιλοσοφία του είναι γνωστή, άλλωστε έχει κοουτσάρει μεγάλες ομάδες και σπουδαίους παίκτες. Πριν από δυο χρόνια βρισκόταν στον πάγκο της καλύτερης ομάδας του κόσμου (σ.σ.: Καβαλίερς) και ξέρουμε ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην ενέργεια, στην αθλητικότητα, στο ένστικτο και στον αιφνιδιασμό. Μακάρι να μην πληγούμε πάλι από τραυματισμούς ώστε να κατακτήσουμε τίτλους και να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα αρέσει στον κόσμο».

Και ενώ ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος βάδιζε στην πεπατημένη όλων των γκαρντ που έχουν διατελέσει συμπαίκτες του Σπανούλη, δηλώνοντας «ανυπόμονος να παίξω μαζί του και να μάθω από αυτόν», ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνιζε ότι «νιώθω σαν στο σπίτι μου», δεσμευόταν για «τη μέγιστη προσπάθεια και την επιθυμία μου ώστε να αποδίδει στο μάξιμουμ η ομάδα» και έδινε το στίγμα του δικού του Ολυμπιακού…

«Το γεγονός ότι διαθέτουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες, οι οποίοι καταλαβαίνουν το παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αθλητικότητα που έφεραν οι νέοι, θα μας επιτρέψει να παίξουμε γρήγορα και μοντέρνα. Είμαι χαρούμενος διότι έχουμε ένα γεμάτο και ταλαντούχο ρόστερ, αλλά πάντοτε τα αποτελέσματα είναι απόρροια της αυτοσυγκέντρωσης και της αφοσίωσης στη δουλειά που κάνει μια ομάδα στο γήπεδο».