Το πιο αποφασιστικό βήμα για την εκπλήρωση του ονείρου της συμμετοχής στο Champions League καλείται να κάνει απόψε η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει στην Ουγγαρία τη Βίντι (22.00). Η Ενωση επιθυμεί να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης, σε μια αφιλόξενη πάντως για εκείνη πόλη.

Σε πέντε αγώνες δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ επί ουγγρικού εδάφους με δύο βαριές ήττες (4-1 από την Ούιπεστ που της στοίχισε τον μοναδικό αποκλεισμό και 4-2 από 4-0 από τη Φερεντσβάρος που κατάφερε να ανατρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια), ένα μάλλον τυχερό 2-1 από την ΜΤΚ του Χενκ Τεν Κάτε που με δυσκολία ξεπέρασε στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης και δύο ισοπαλίες (1-1 με τη Σαλγκοταριάν το μακρινό 1972 και 2-2 με τη Βάσας το 2000 στην τελευταία συνάντηση με ουγγρική ομάδα).

Τώρα ωστόσο η Ενωση κυνηγά και ένα ιστορικό ρεκόρ, φτάνοντας τα 13 σερί αήττητα ευρωπαϊκά παιχνίδια! Μια και οι Κιτρινόμαυροι «τρέχουν» αυτό το εντυπωσιακό σερί από πέρυσι, όταν ολοκλήρωσαν χωρίς ήττα την πορεία τους στο Europa League.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα του Δικεφάλου, σίγουροι θεωρούνται ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, οι Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ στην άμυνα, ο Σιμόες στο κέντρο, ο Μάνταλος και ο Λιβάγια. Από τη θέση που θα χρησιμοποιηθεί ο Μάνταλος θα εξαρτηθεί ποιοι εκ των Λόπες, Μπακασέτα, Κλωναρίδη και Γκάλο θα πάρουν θέση στο βασικό σχήμα, ενώ «μάχη» υπάρχει και για τον παρτενέρ του Σιμόες, με τους Αλεφ και Γαλανόπουλο να διεκδικούν τον ρόλο. Θυμίζουμε πως εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Τσιγκρίνσκι, Μπογέ και Αλμπάνης, με τον έλληνα εξτρέμ να αποτελεί το τελευταίο κρούσμα τραυματισμού που χτύπησε τα Σπάτα. Η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της περίπου 600 φίλους της, που ταξίδεψαν είτε από την Ελλάδα είτε από χώρες του εξωτερικού στη Βουδαπέστη, για να συμπαρασταθούν στους Κιτρινόμαυρους. Δίνοντάς τους την απαραίτητη ώθηση για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Nα ματώσουμε»

Να ματώσει στο γήπεδο για να πάρει το αποτέλεσμα που θα της ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο έλληνας τεχνικός της Ενωσης σημείωσε παράλληλα πως οι πιθανότητες για το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Champions League είναι μοιρασμένες, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει την τακτική που έχει στο μυαλό του για να «χτυπήσει» τη Βίντι.

«Οι πιθανότητες σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε είναι μοιρασμένες. Μπορεί να λέμε πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί, μπορεί τον αντίπαλο να τον βολεύει να λέει πως είμαστε φαβορί. Αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και ένα δυνατό παιχνίδι, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Ο αντίπαλος τα προηγούμενα ματς τα έφερε εκεί που του άρεσε. Δηλαδή να είναι κλειστά και να παίζει με αντεπιθέσεις. Το έκανε πολύ καλά και γι’ αυτό και προκρίθηκε. Και οι δύο είμαστε καλές ομάδες. Αλλά είμαστε διαφορετικές ομάδες. Εχουμε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά πιστεύουμε και στον εαυτό μας. Πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε πράγματα. Η Βίντι έχει ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά έχει δώσει προκρίσεις. Αυτό σημαίνει πως το κάνει καλά. Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ σοβαροί και να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Τι στοιχεία θα δείξουμε, δεν πρόκειται να το πούμε τώρα. Και όσο για τις πιθανότητες και για τα φαβορί, όταν φτάνεις να διεκδικείς μια πρόκριση στο Champions League, πρέπει να ματώσεις για να προκριθείς. Δεν είναι τίποτα εύκολο» είπε ο Ουζουνίδης.