Ολοι πλην (όχι Λακεδαιμονίων, αλλά) Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ολοι ή εν πάση περιπτώσει σχεδόν όλοι θα ανταποκριθούν στη γενική επιστράτευση που κήρυξε χθες ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εν όψει των δύο πρώτων αγώνων της Εθνικής στα «παράθυρα» της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς συνεχίζει να λάμπει διά της απουσίας του, σε αντίθεση με τον γκαρντ των Ατλάντα Χοκς Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος δήλωσε διαθέσιμος για τα ματς με τη Σερβία στις 13 Σεπτεμβρίου στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου και με τη Γεωργία ύστερα από τρία βράδια στην Τιφλίδα.

Για αυτό το σετ των αγώνων επιστρέφουν στην Εθνική οι παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας, οι οποίοι είχαν απουσιάσει από την πρώτη φάση. Σε αυτήν είχαν δώσει αποσπασματικά το «παρών» ο Νικ Καλάθης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Ντίνος Μήτογλου, ενώ τώρα επανακάμπτουν ο Κώστας Σλούκας, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Οι υπόλοιποι πέντε παίκτες οι οποίοι είχαν στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής στην πρώτη φάση και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 14 που θα συγκεντρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ είναι ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Στη λίστα των παικτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τη Σερβία, τη Γεωργία και τη Γερμανία συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Πριν από το ματς με τη Σερβία, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, η Εθνική θα δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας στο Παρίσι, με αντιπάλους το Μαυροβούνιο και την οικοδέσποινα Γαλλία.

n Στην Ποντγκόριτσα, όπου διεξάγεται το Ευρωμπάσκετ Β’ κατηγορίας, η Εθνική Κορασίδων συνέτριψε τη Μεγάλη Βρετανία με 58-24, πέτυχε το 5 στα 5 και στον αυριανό προημιτελικό αντιμετωπίζει τη Σλοβενία.