Παίκτες του Παναθηναϊκού θα είναι για τη νέα σεζόν οι Νίκος Βέργος και Αργύρης Καμπετσής, με τον Νίκο Νταμπίζα να δίνει τα χέρια με τους δύο νεαρούς άσους που πλέον θα φοράνε τη φανέλα με το τριφύλλι. Αμφότεροι βρίσκονταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο των Πρασίνων, οι οποίοι κατάφεραν να τους αποκτήσουν, δυναμώνοντας αισθητά τη γραμμή κρούσης τους.

Το κενό που υπήρχε στην επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν μεγάλο, με την ανάγκη ενίσχυσης να κρίνεται επιτακτική. Οι Βέργος και Καμπετσής αποτέλεσαν εξαρχής στόχους των Πράσινων, που παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν στις επαφές κατάφεραν να τους κάνουν δικούς τους.

Πλέον ο Γιώργος Δώνης μπορεί να δουλέψει τα πλάνα του με περισσότερες λύσεις, κοιτάζοντας με ηρεμία τις υπόλοιπες κινήσεις που θα ακολουθήσουν. Μία εξ αυτών θα αφορά την ενίσχυση των άκρων, εκεί όπου έχει πέσει στο τραπέζι η περίπτωση του Λάζαρου Λάμπρου.

Ο έλληνας εξτρέμ τα πήγε περίφημα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ωστόσο η πληθώρα επιλογών που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν του αφήνει χώρο στην ομάδα. Γι’ αυτό και το πιθανότερο σενάριο είναι να παραχωρηθεί δανεικός. Αυτή τη συγκυρία θέλει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός προκειμένου να κάνει δικό του τον Λάμπρου και να καλύψει με τον ταλαντούχο άσο το κενό στις πτέρυγες. Ωστόσο για την περίπτωση του Λάμπρου υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός.

Για τον παίκτη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ο Ατρόμητος αλλά και η Φορτούνα Σιτάρντ από την Ολλανδία. Κάτι που ενδεχομένως θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, μια και στο οικονομικό σκέλος οι Πράσινοι αδυνατούν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η προσπάθεια για την απόκτηση του Λάμπρου βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μέσω του Νταμπίζα επαφή και με τον παίκτη. Ετσι ώστε να τον «ψήσει» για να φορέσει τα Πράσινα.

Εφόσον η συγκεκριμένη μεταγραφή επιτευχθεί, ο Λάμπρου προορίζεται για βασικό γρανάζι της μηχανής του Δώνη. Πρόκειται για παίκτη με ταχύτητα και τεχνική, στοιχεία που δεν υπάρχουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ενώ παράλληλα μιλάμε και για έλληνα παίκτη, που βρίσκεται εντός των… προϋποθέσεων με τις οποίες κινείται ο Παναθηναϊκός στα μεταγραφικά.

Υπέρβαση για κυνηγό

Πέρα από το θέμα του Λάμπρου ανοιχτό παραμένει και το θέμα του ξένου φορ. Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν έμπειρο παίκτη για την κορυφή της επίθεσης που θα πλαισιωθεί από τους υπάρχοντες και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης.

Η περίπτωση του Κόντε δείχνει να «κολλάει» λόγω των απαιτήσεων του παίκτη και έτσι ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε άλλες λύσεις. Που έχουν εντοπιστεί και «δουλεύονται» εδώ και μερικά 24ωρα. Με στόχο ακόμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν προκύψει εξελίξεις και το συγκεκριμένο ζήτημα να μπει στην τελική του ευθεία.

Ταλαντούχος με προοπτικές

Ο Λάμπρου τα πήγε περίφημα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ωστόσο η πληθώρα επιλογών που έχει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν του αφήνουν χώρο στην ομάδα. Γι’ αυτό και το πιθανότερο σενάριο είναι να παραχωρηθεί δανεικός.