Δεκατρείς μήνες μετά την κατάρρευσή του λόγω ανακοπής καρδιάς στο φιλικό παιχνίδι με τη Βέρντερ Βρέμης, ο μέσος του Αγιαξ Αμπντελάκ Νούρι ξύπνησε από το κώμα. Το αισιόδοξο επιβεβαίωσε ο αδελφός του Αμπντεραχίμ Νούρι μιλώντας στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό «NOS».

Ο Νούρι μπορεί να επικοινωνεί με τους οικείους με κινήσεις του στόματος και των ματιών.

Στις 8 Ιουλίου 2017 ο Νούρι υπέστη καρδιακή ανακοπή σε αγώνα προετοιμασίας στην Αυστρία. Η ανάνηψή του καθυστέρησε αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα, λόγω της έλλειψης οξυγόνου, ο εγκέφαλός του να υποστεί βλάβη.

Οι ελπίδες για ανάρρωση τότε ήταν ουσιαστικά μηδενικές.

«Αν συγκρίνω το πώς ήταν πριν, τώρα είμαστε πολύ καλύτερα. Η νευρολογική εικόνα έχει βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες» δήλωσε ο αδελφός του Αμπντεραχίμ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως έχει ξυπνήσει από το κώμα και μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους.

«Είχε ένα πολύ κακό διάστημα. Μερικές φορές τώρα κάθεται στο αναπηρικό καροτσάκι. Εχει πολλά πάνω κάτω. Αν του λες πράγματα όπως «άνοιξε το στόμα σου» ή «κούνησε τα φρύδια σου», το κάνει».

Παρά τα καλά νέα, έγινε γνωστό πως σωματικά υπάρχει κατάρρευση, γιατί πρακτικά δεν κινείται, είναι κλινήρης και μπορεί να κουνήσει μόνο το κεφάλι του.

Η οικογένεια του παίκτη έχει μηνύσει τον Αγιαξ και απαιτεί οικονομική αποζημίωση, καθώς θεωρεί πως ο σύλλογος καθυστέρησε να προσφέρει στον Νούρι ιατρική βοήθεια.

Υστερα από μήνες σιωπής, τον Ιούνιο ο Αγιαξ αποδέχθηκε πως φέρει ευθύνη γιατί ήταν ανεπαρκής η βοήθεια που προσφέρθηκε στον παίκτη, ενώ ο απινιδωτής έπρεπε να χρησιμοποιηθεί νωρίτερα.