Η γραφίδα του τραγωδιογράφου έσκισε το χαρτί από τις βίαιες κινήσεις κατά την καταγραφή της ανακοίνωσης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αφορά τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής. Η τόρευση της σοβαρότητας δίχως ίχνος ντροπής. Οι πρωταγωνιστές της ποδοσφαιρικής επιθεώρησης μετέθεσαν για την Παρασκευή την έγκριση των προκηρύξεων της νέας αγωνιστικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ. Μόλις 24 ώρες πριν από τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας. Στην εποχή της ταχύτητας, ο θίασος κάνει περιοδεία με αραμπά και κινδυνεύει να χάσει τις ημερομηνίες της παράστασης.

Οι τιτουλάριοι της ομοσπονδίας επικαλέστηκαν την παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους απέναντι στα σοβαρά ζητήματα του ποδοσφαίρου.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και πόσες θα προβιβαστούν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Η τελευταία θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να συζητήσει σχετικά με την αναδιάρθρωση και την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος πριν πάρει ξανά τη σκυτάλη η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Μια σκυταλοδρομία που έχει κριθεί άκυρη από τα πρώτα μέτρα, μετά τις τόσες φορές που έπεσε η σκυτάλη από τα χέρια τους. Ποδοσφαιρικά φληναφήματα που γελοιοποιούν το άθλημα και προδιαθέτουν γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

Μια μπουρλέσκ κατάσταση που κάποιοι μπορεί να τη χαρακτηρίζουν και «πολιτική».

Θα ήταν μασημένο κλισέ η σύγκριση της δράσης των ημεδαπών παραγόντων με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη.

Τα όσα συμβαίνουν, με τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και την αβεβαιότητα για τα ισχύοντα αποτελούν έναν αντικατοπτρισμό της σκέψης των κυβερνώντων. Αλλωστε αυτοί κράτησαν τη ρομφαία της εξυγίανσης οδηγώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στη νέα εποχή, την εποχή της ποδοσφαιρικής τρόικας που αφίχθη για να ελέγχει τα πεπραγμένα. Και όταν κάποια στιγμή θα φύγουν οι ξένοι τους οποίους αυτοί έφεραν, θα πανηγυρίζουν στην Ιθάκη για την επιτυχία τους.