Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης την Μπέρνλι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και οι Ερυθρόλευκοι έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο μεγάλο παιχνίδι με τους Αγγλους.

Η μεθαυριανή αναμέτρηση είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για την ομάδα του Λιμανιού, καθώς απέναντι στον Ολυμπιακό θα βρεθεί ένας ισχυρός αντίπαλος με πολύ μεγάλο μπάτζετ και παραστάσεις από το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή της ελληνικής ομάδας δεν θα είναι εύκολη, αλλά είναι επίσης δεδομένο πως οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν το 100% για να πάρουν τη νίκη. Αυτό πάντως που είναι πολύ σημαντικό στον σχεδιασμό του Πέδρο Μαρτίνς είναι να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους οι Πειραιώτες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν στην Αγγλία και παρακολούθησε το προχθεσινό παιχνίδι της Μπέρνλι με τη Γουότφορντ, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία της αντιπάλου των Ερυθρολεύκων. Ο πορτογάλος κόουτς επέστρεψε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα και το απόγευμα πήγε στο προπονητικό κέντρο των Πειραιωτών στον Ρέντη, για την προπόνηση των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς ζήτησε από τους Ερυθρόλευκους να δείξουν μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση στο παιχνίδι της Πέμπτης και παράλληλα τόνισε πως πρέπει να ξεχάσουν την ήττα της Μπέρνλι για το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο 48χρονος τεχνικός θα αναλύσει διεξοδικά στους παίκτες του την αγωνιστική ταυτότητα της Μπέρνλι, εστιάζοντας στα σημεία όπου θέλει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός την αντίπαλό του. Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πορτογάλο κόουτς είναι να κάνουν καλό ξεκίνημα στο ματς οι Ερυθρόλευκοι για να αιφνιδιάσουν την αντίπαλό τους. Είναι ένα στοιχείο στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο πορτογάλος προπονητής, μιλώντας μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης στον Ρέντη.

Σκέψεις για Γκιγέρμε

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέστρεψε, όπως προαναφέραμε, χθες το μεσημέρι από την Αγγλία και είχε στην απογευματινή προπόνηση των Πειραιωτών την πρώτη γνωριμία με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του, τον Βραζιλιάνο Γκιγέρμε. Ο Πορτογάλος τα είπε για λίγο με τον 27χρονο μέσο, όπως και με τον Αχμέντ Χασάν, τον οποίο γνωρίζει καλά από τη συνεργασία τους στη Ρίο Αβε. Αυτό λοιπόν που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η σκέψη του πορτογάλου τεχνικού για χρησιμοποίηση του Γκιγέρμε στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μπέρνλι. Ο βραζιλιάνος μεσοαμυντικός έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος με τον βαθμό ετοιμότητας του 27χρονου άσου. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων θα περιμένει πάντως και τις προπονήσεις των δύο επόμενων ημερών πριν πάρει την οριστική του απόφαση για τον Γκιγέρμε, αλλά και μόνο ότι σκέφτεται την παρουσία του Λατινοαμερικάνου στην αρχική εντεκάδα του Ολυμπιακού φανερώνει την ικανοποίηση του Πορτογάλου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γκιγέρμε.

Ουρές στα εκδοτήρια

Από νωρίς χθες πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στα εκδοτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης για να προμηθευτούν εισιτήρια. Διατέθηκαν 7.000 μαγικά χαρτάκια αλλά και 400 διαρκείας! Η προπώληση προφανώς φανερώνει και τη μεγάλη ικανοποίηση του κόσμου για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας.