Ο Παναθηναϊκός ξεκινά τη νέα σεζόν μέσα στα προβλήματα και στην αβεβαιότητα, μια και το τοπίο στα διοικητικά παραμένει ακόμη θολό. Οι Πράσινοι ψάχνουν τη λύση που θα τους βγάλει από το αδιέξοδο και θα δώσει ξανά ελπίδα στον κόσμο της ομάδας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα. Η οποία σε πρώτη φάση δείχνει να εξαρτάται από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο ταϊλανδός επιχειρηματίας εξακολουθεί να κάνει κινήσεις για να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ, με τον Γιάννη Αλαφούζο να του ανοίγει όπως φαίνεται τον δρόμο, ρίχνοντας πια το μπαλάκι στην πλευρά του. Αύριο θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να μετοχοποιηθεί ένα ομολογιακό δάνειο και να μειωθεί το χρέος της εταιρείας. Επίσης, θα τροποποιηθεί το καταστατικό, ώστε να επιτρέψει την είσοδο στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ σε μη ευρωπαίους πολίτες.

Οπως γίνεται αντιληπτό, ειδικά η τελευταία διαδικασία «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα τον Πιεμπονγκσάντ, που παραμένει σε ανοιχτή γραμμή με τα στελέχη της ΠΑΕ. Την Πέμπτη αναμένεται να κλείσει η τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 20 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να ξεκινήσει η ΑΜΚ.

Τα πάντα στον Παναθηναϊκό δείχνουν να εξαρτώνται αυτή τη στιγμή από τον Πιεμπονγκσάντ, που καλείται να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του προς τους ανθρώπους των Πράσινων. Με το να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες που θα βγάλουν τον Παναθηναϊκό από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί. Μια και τα χρονικά περιθώρια πιέζουν ασφυκτικά το Τριφύλλι, το οποίο προς το παρόν δηλώνει αδυναμία να καλύψει τις απαιτήσεις που υπάρχουν για να βγει χωρίς πρόβλημα η σεζόν.

Κίνηση για Κόντε

Παρά τα οικονομικά προβλήματα λόγω της κατάστασης στα διοικητικά, ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του προχωρούν με τα «όπλα» που έχουν στην καλύτερη δυνατή στελέχωση του ρόστερ της ομάδας. Βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι άλλο από την ενίσχυση, με το θέμα του σέντερ φορ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Πράσινους να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την υπέρβαση με τον Πέδρο Κόντε.

Τον ισπανό φορ του ΠΑΣ που στις αρχές του καλοκαιριού βρέθηκε στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ο Κόντε είναι μια λύση που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο κρίνεται ως μια περίπτωση δύσκολη, μια και οι απαιτήσεις του ισπανού φορ είναι υψηλές και τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού περιορισμένα.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Νίκος Νταμπίζας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους του ΠΑΣ ώστε να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή. Ο Κόντε φαίνεται πως δείχνει θετικός στο σενάριο να μετακομίσει στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αρκεί βεβαίως πρώτα να λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται άμεσες, μια και το όλο ζήτημα έτσι ή αλλιώς θα τελειώσει μέσα στις επόμενες μέρες, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει τα χρονικά περιθώρια να καθυστερήσει κι άλλο την απόκτηση σέντερ φορ. Στη λίστα των Πράσινων πάντως παραμένουν τα ονόματα των Αργύρη Καμπετσή και Νίκου Βέργου, με τους οποίους επίσης έχουν υπάρξει επαφές.

Ανεβάζει στροφές ο Κουρμπέλης

Ακόμα και θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί για την πρεμιέρα απέναντι στην Ξάνθη ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που ανεβάζει συνεχώς στροφές, δείχνοντας πως άφησε οριστικά πίσω τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα.