Το τυπικό τέλος του Μνημονίου δεν φάνηκε να «συγκινεί» στο ελάχιστο ούτε την αγορά των ελληνικών ομολόγων, ούτε και το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων συντηρούνται σε επίπεδα απαγορευτικά για μια νέα άμεση έξοδο στις αγορές, το δε Χρηματιστήριο προσπαθεί ανεπιτυχώς να ξεκολλήσει από την περιοχή των 700 μονάδων.

Χθες, παρά τους πανηγυρικούς τόνους για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά.

Στα δεκαετή ομόλογα, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,363% έναντι 4,321% την περασμένη Παρασκευή, ενώ στα πενταετή ομόλογα αντίστοιχα η απόδοση διαμορφώθηκε σε 3,318% έναντι 3,3%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης σε μια χλιαρή συνεδρίαση έκλεισε με κέρδη οριακά 0,32% στις 712,61 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε μόλις 27 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αναφορικά με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ήρθαν να υπενθυμίσουν ότι διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, παρά τη βελτίωση, παραμένουν. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διογκώθηκε κατά 555 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και έφτασε τα 3,8 δισ. ευρώ, με τις εισαγωγές να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό έναντι των εξαγωγών.