Φορώντας αποκριάτικες μάσκες και καπέλα έκαναν ληστείες ένας 24χρονος και ένας 33χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή των Αχαρνών. Οι ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες λίγο πριν από τη σύλληψή τους είχαν προλάβει να αδειάσουν κοσμηματοπωλείο με την απειλή όπλου.

Μετά τη ληστεία διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα την οποία εγκατέλειψαν έπειτα από λίγο. Στη συνέχεια επιχείρησαν να ξεφορτωθούν τα ρούχα της «δουλειάς», πετώντας τα μέσα σε κάδο σκουπιδιών.

Επειτα από έρευνες βρέθηκαν στην κατοχή τους μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, ένας ασύρματος, καθώς και δύο κασετίνες με κοσμήματα. Παράλληλα εξακριβώθηκε ότι ο 33χρονος, φορώντας και πάλι μάσκα, είχε εισβάλει στις 20 Ιουλίου σε υποκατάστημα τράπεζας εντός νοσοκομείου στη Δυτική Αττική.

Και οι δύο ληστές είναι γνώριμοι των Αρχών για παρόμοια αδικήματα. Ειδικότερα ο 24χρονος είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2017 για εμπλοκή του σε συμμορία ληστών που «σήκωνε» χρηματοκιβώτια. Παρέμεινε στη φυλακή με προσωρινή κράτηση περίπου έναν χρόνο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.