Το φονικό ένστικτο του Κιλιάν Εμπαπέ και το VAR χάρισαν στην Παρί Σεν Ζερμέν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Εμπαπέ αντικατέστησε στο ημίχρονο τον νεαρό Γουεά – είναι γιος του νυν προέδρου της Λιβερίας και παλιά δόξα της Παρί, Ζορζ Γουεά – και με τα δύο γκολ που πέτυχε οδήγησε τους πρωταθλητές στη νίκη με 3-1 επί της Γκινγκάμπ, επισκιάζοντας τον Νεϊμάρ ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους Παριζιάνους.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 1-0, έχουν ωστόσο πολλά παράπονα από τη διαιτησία αλλά και το VAR.

Θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί με 2-0 αν ο διαιτητής Κλεμέντ Τιρπέν δεν ακύρωνε το γκολ έπειτα από ειδοποίηση του VAR ότι πιθανόν να έγινε φάουλ στην αρχή της φάσης από τον μέσο Νικολά Μπενεζέ.

«Αυτό που έχω να πω είναι πως δεν ήταν μια σπουδαία βραδιά για το VAR», δήλωσε ο πρόεδρος της Γκινγκάμπ Μπερτράντ Ντεσπλάτ. «Μπορείτε να δείτε πως υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να μην καταστρέφουν όμορφες βραδιές όπως η σημερινή».

Ενώ το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 1-1, ο διαιτητής αλλά και το VAR έκλεισαν τα μάτια όταν ο Μενιέ υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Κοκό κι ενώ απέμεναν 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ματς.

«Δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιστεύω πως τουλάχιστον δικαιούμασταν να ξαναδεί τη φάση ο διαιτητής. Οι διαιτητές στο VAR ήταν ανεπαρκείς», σχολίασε ο Ντεσπλάτ.

Ο γερο-Μπουφόν απέδειξε σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο πως δεν του κάνει κανείς χάρη που αγωνίζεται βασικός. Ιδιαίτερη στιγμή όταν αγκάλιασε τον Μάρκους Τουράμ, που είναι γιος του παλιού συμπαίκτη του στην Πάρμα Λιλιάν Τουράμ, και αντάλλαξαν φανέλες. Ο Μάρκους γεννήθηκε στην Πάρμα το 1997.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος με την εμφάνιση της Παρί ήταν ο προπονητής της Τόμας Τούχελ: «Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάμε το παιχνίδι όπως κάναμε εμείς… Δεν ήμασταν έτοιμοι. Και ήμασταν τυχεροί που το σκορ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν 2-0 ή 3-0».

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωταγωνιστή Εμπαπέ, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι το αστέρι της Παρί είναι ο Νεϊμάρ.