Οι στοιχηματικές εταιρείες δεν έχουν το αλάθητο, αλλά προσεγγίζουν τα δεδομένα χωρίς συναίσθημα. Το διακύβευμα άλλωστε είναι οικονομικό και το κέρδος αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο.

Υπ’ αυτό το πρίσμα ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται μεταξύ των ομάδων που διατρέχουν κίνδυνο υποβιβασμού. Στην ενότητα «τερματισμός στις τρεις τελευταίες θέσεις» η πρόγνωση για το Τριφύλλι προσφέρεται από γνωστή διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία σε απόδοση 3,50… Σε χαμηλότερη εμφανίζονται μόνο Λαμία (1,60), Απόλλων Σμύρνης (1,75), Λάρισα (1,85) και Λεβαδειακός (2,15). Και δεν εξαντλούνται εκεί τα απευκταία σενάρια για τους Πράσινους. Εμφανίζονται ακόμη και στην ενότητα «ουραγός» σε απόδοση 5,25 έναντι 5,00 της Λάρισας, 4,50 του Απόλλωνα Σμύρνης και 3,75 της Λαμίας.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, η πρόγνωση να είναι τελευταίος στην κατάταξη ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ προσφέρεται σε απόδοση 3.000,00 (και 2.500,00 το να καταλάβουν μία εκ των τριών τελευταίων θέσεων).

Χαοτική η διαφορά δηλαδή έναντι του Παναθηναϊκού. Ο άλλοτε διεκδικητής του στέμματος εμφανίζεται ξεκάθαρα ως survivor. Και η εκκίνηση με -6 (ποινή που επιβλήθηκε για τη μη αδειοδότηση της ΠΑΕ) βάζει σε καθεστώς πίεσης την ομάδα με το «καλησπέρα». Το Τριφύλλι καλείται να προσαρμοστεί άμεσα σε ένα διαφορετικό κυνήγι. Δεν θα καταδιώκει πλέον τους παραδοσιακούς αντιπάλους, αλλά ομάδες που έβλεπε αφ’ υψηλού κατά το παρελθόν. Πλέον δεν υπάρχει κανένας αντίπαλος που να θεωρείται… του χεριού του. Και δεν είναι μαθημένη σε τέτοια διαδικασία η ομάδα. Μπαίνει σε νερά αχαρτογράφητα με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν περιορισμένες παραστάσεις.

Οπότε πρώτο ζητούμενο είναι εφεξής το ζην. Το ευ ζην αποτελεί μια νοσταλγική κουβέντα για τους Πράσινους. Και όπως ανέφερε και ο Γιώργος Δώνης, «δεν πρέπει να δούμε μακροπρόθεσμα το θέμα των στόχων. Αν προοδεύει η ομάδα θα αναθεωρούνται». Μέχρι τότε όμως θα ισχύει το εν αρχή ην η σωτηρία για μια ομάδα που τερμάτισε 11η την περασμένη σεζόν, αποψιλώθηκε και κουβαλάει στην πλάτη της το -6 για τη νέα εκκίνηση…