«Λέο Μέσι: Ο μύθος συνεχίζεται». Οταν η «Μάρκα», η ανεπίσημη φωνή της Ρεάλ Μαδρίτης, αναγκάζεται να υποκλιθεί στο φαινόμενο του ποδοσφαίρου που ακούει στο όνομα «Μέσι», είναι προφανές πως μετά τη φυγή του Ρονάλντο ο αδιαμφισβήτητος πλέον βασιλιάς του ισπανικού πρωταθλήματος είναι ο Αργεντινός. Πιθανόν η ισπανική εφημερίδα να βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί εμμέσως και στον Πορτογάλο, γνωρίζοντας πόσο τον ενοχλεί να εκθειάζουν τον άλλοτε μεγάλο του αντίπαλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στην πρώτη αράδα του νέου πρωταθλήματος ο Μέσι έγραψε ξανά ιστορία. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Αλαβές με τον αρχηγό πλέον των Μπλαουγκράνα να πετυχαίνει δύο γκολ. Το 2009 ο Μέσι ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το 5.000ό γκολ της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το Σάββατο ήταν πάλι αυτός που πέτυχε το 6.000ό γκολ της Μπάρτσα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Και όπως σημείωσε ο ισπανικός Τύπος, δεν έπρεπε να είναι άλλος εκτός από τον Μέσι που θα πετύχαινε αυτό το ιστορικό τέρμα.

Και τι γκολ! Με εκτέλεση φάουλ περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια των παικτών που σχημάτιζαν τείχος και πήδηξαν για να αποκρούσουν την μπάλα. Ο Μέσι όμως σκέφτηκε να πράξει ακριβώς το αντίθετο. Να κρατήσει την μπάλα πάνω στο χορτάρι.

Γκολ νούμερο 6.000 για την Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα 15η συνεχόμενη σεζόν που σκοράρει ο θεϊκός αυτός παίκτης. Κανείς άλλος στον 21ο αιώνα δεν έχει πετύχει αντίστοιχη επίδοση.

Το ίδιο μαγικό με το πρώτο γκολ ήταν και το δεύτερο προσωπικό του – τρίτο της Μπαρτσελόνα.

Υμνοι από τη «Μάρκα»

Από τα 6.002 γκολ που έχουν πετύχει οι Μπλαουγκράνα στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα, τα 385 ή αλλιώς το 6,4% τα έχει σημειώσει ο Λιονέλ Μέσι. Νούμερα που προκαλούν βέρτιγκο για έναν ποδοσφαιριστή που έσβησε 31 κεράκια τον Ιούνιο.

Το πρώτο γκολ της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα σημειώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1929 από τον Μανουέλ Παρέρα εναντίον της Σανταντέρ.

Να σημειωθεί πάντως ότι το φράγμα των 6.000 γκολ στο πρωτάθλημα το έσπασε πρώτη η Ρεάλ τον Φεβρουάριο με τον Ασένσιο στη νίκη της με 5-3 επί της Μπέτις. Εκτός των δύο ισπανικών κολοσσών καμία άλλη ομάδα της Λα Λίγκα δεν έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο παραγωγής.

Τα όσα έγραψε η «Μάρκα» χθες για τον Μέσι είναι ένας ύμνος και η αξία τους ίσως να είναι μεγαλύτερη και από τις πέντε Χρυσές Μπάλες του Αργεντινού, γιατί γράφτηκαν από πένα που λατρεύει τη Ρεάλ.

«Ο Αργεντινός δεν έχει την ταχύτητα των νεανικών του χρόνων, όμως την αντικατέστησε με εξυπνάδα και όραμα για το παιχνίδι. Μια ακόμα σεζόν και το αστέρι παραμένει ο άξονας για τα πάντα γιατί κάνει τα πάντα. Οργανώνει το παιχνίδι, δίνει ασίστ στους συμπαίκτες του, τους δίνει εντολές, δείχνει πώς να μαρκάρουν τους ελεύθερους αντιπάλους, μοιράζει πάσες και φυσικά συνεχίζει να σκοράρει. Χθες έδειξε ξανά γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο». Οι τελευταίες λέξεις δεν θα γράφονταν ποτέ στη «Μάρκα» ενόσω βρισκόταν στη Ρεάλ ο Ρονάλντο. Δείγμα πως οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά και το πώς μια μεταγραφή μπορεί να στείλει στη λήθη τα κατορθώματα ενός παίκτη.

«Ετος 1»

Η «Μάρκα» συνέχισε την εξύμνηση γράφοντας πως «τα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου που θα δημοσιευτούν τις επόμενες δεκαετίες δεν θα ξεχάσουν να αναφέρουν τον Μέσι για τα αμέτρητα ρεκόρ και τις στατιστικές που θα εντυπωσιάσουν τους μελλοντικούς αναγνώστες. Ενα όνομα που θα είναι πάντοτε συνδεδεμένο με την ιστορία του αθλήματος. Ενας μύθος που δεν τελειώνει. Τα χρόνια περνούν και παίκτες πάνε και έρχονται αλλά όλα συνεχίζουν να γυρίζουν από το νούμερο 10, τον αρχηγό».

Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως η «Μάρκα» κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο τον Ρονάλντο και τίτλο: «Ετος 1 μετά τον CR7».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σχολίασε πως «ο Μέσι ποτέ δεν σταματά να με εκπλήσσει». Οπως άλλωστε και τους συμπαίκτες του: «Δυσκολευόμασταν απέναντι στην Αλαβές μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε το έργο τέχνης του Μέσι», τόνισε ο Σέρτζιο Μπουσκέτς.