Πτήση στο όνειρο για τον ΠΑΟΚ, που από χθες το βράδυ βρίσκεται στη Λισαβόνα για τον μεγάλο αυριανό αγώνα με τη Μπενφίκα (22.00) στον δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δικέφαλος αετός του Βορρά κόντρα στους Αετούς της Λισαβόνας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πήρε μαζί του τον νεοαποκτηθέντα σουηδό μέσο Πόντους Βέρνμπλουμ που είναι ακόμα ανέτοιμος, ούτε τον τραυματία Ομάρ ελ Καντουρί, καθώς ο Μαροκινός έχει υποστεί οστικό οίδημα από τον επαναληπτικό με τη Σπαρτάκ στη Μόσχα.

Ετσι, ο ρουμάνος τεχνικός πήρε μαζί του 21 παίκτες στην αποστολή την οποία αποτελούν οι Ρέι, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης, Μάτος, Κίτσιου, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός, Ουάρντα, Ζαμπά, Λάμπρου, Πρίγιοβιτς, Ακπόμ.

Στο μεταξύ ο Σουηδός Πόντους Βέρνμπλουμ που δεν συμμετέχει στην αποστολή και θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, καθώς δεν βρίσκεται στην κατάσταση που είναι οι άλλοι παίκτες του Δικεφάλου, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της ομάδας τονίζοντας:

«Θέλω να αφήσω το σημάδι μου στον ΠΑΟΚ και να είμαι μέλος του συνόλου που θα κατακτήσει τον τίτλο μετά το 1985. Θα είναι κάτι μοναδικό, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η μεταγραφή μου ήταν λίγο σαν… τρενάκι του τρόμου, αλλά χαίρομαι που κατέληξα στον ΠΑΟΚ με τον ατζέντη μου να απορρίπτει πολλές προτάσεις».

Στην Τουρκία και την Ανκαραγκουτσού θα αγωνιστεί ως δανεικός τον επόμενο χρόνο ο Τιμπό Μουλέν. Ο γάλλος χαφ δεν υπολογιζόταν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και έτσι συμφώνησε με τον σύλλογο της Αγκυρας ο οποίος μάλιστα έχει και ποσοστό μεταπώλησης.

Επίσης ο ΠΑΟΚ παραχώρησε δανεικό στον ΟΦΗ τον βόσνιο αμυντικό Μάρκο Μιχόγεβιτς και αυτός είναι ο δεύτερος που δίνει στην ομάδα της Κρήτης μετά τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη.

Ετοιμη η Μπενφίκα

Ο Ρούμπεν Ντίαζ, που ετοιμαζόταν να αποχωρήσει για τη Γαλλία και τη Λυών, τελικά μένει στη Λισαβόνα και θα παίξει αύριο κόντα στον ΠΑΟΚ!

Ιδιαίτερα έμπειρος αμυντικός ο Ντίαζ, τα είχε βρει σε όλα με τους Γάλλους, οι οποίοι θα ξόδευαν περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ για αυτή τη μεταγραφή. Ομως επειδή η Μπενφίκα καθυστερούσε τη μετακίνηση του παίκτη, η διοίκηση της Λυών ανακοίνωσε πως δεν ασχολείται πλέον με τον εν λόγω παίκτη επειδή οι διαπραγματεύσεις κράτησαν ενάμιση μήνα και έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον Ντεναγέρ της Μάντσεστερ Σίτι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σε εξαιρετική κατάσταση στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι τους για τη δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος στο Μπέσα με αντίπαλο την Μποαβίστα επικρατώντας με 2-0.

Ο Φακούντο Φερέιρα που έπαιξε αντί του τραυματία Νικολάς Καστίγιο (ο χιλιανός επιθετικός δεν θα προλάβει ούτε τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ λόγω του τραυματισμού του στον εκτός έδρας αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε) άνοιξε το σκορ στο 38′, ενώ ο Πίζι στο 62′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους Λουζιτανούς που έτσι έκαναν το δύο στα δύο στην Primeira Liga.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν βασικός κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης έμεινε στον πάγκο και δεν μπήκε ούτε ως αλλαγή.

«Η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία στον αγώνα και κυρίως όσον αφορά τον τομέα της φυσικής κατάστασης, έπειτα από έναν απαιτητικό αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να συνεχίσουμε τις νίκες, παρά την κούραση. Οι παίκτες μας όμως έχουν θέληση, έχουν αυτοπεποίθηση. Το μυαλό ελέγχει το σώμα. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ» τόνισε ο τεχνικός της Μπενφίκα Ρούι Βιτόρια που έπαιξε με σύστημα 4-3-3.