Δύο μέρες έμειναν μέχρι το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ με αντίπαλο τη Βίντι, με τα προβλήματα να μη λένε να αφήσουν τους Κιτρινόμαυρους. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τον Χρήστο Αλμπάνη να μένει εκτός με θλάση, ενώ ακόμα δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Ελντερ Λόπες. Την ίδια στιγμή που εκτός μάχης παραμένουν και οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Λούκας Μπογέ.

Τα παραπάνω ζητήματα δεν δείχνουν ωστόσο να πτοούν την ΑΕΚ, που προετοιμάζεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι με στόχο να κάνει βήμα πρόκρισης στην Ουγγαρία. Να καταφέρει δηλαδή όχι απλώς να πάρει ένα… βολικό αποτέλεσμα, αλλά τη νίκη. Που θα της δώσει τη δυνατότητα να βρεθεί με το ενάμισι πόδι στους ομίλους του Champions League.

Η Ενωση έδειξε απέναντι στη Σέλτικ πως έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, ικανό να αντεπεξέλθει και σε όποιες κακοδαιμονίες προκύψουν. Η ομάδα παρά τις αδυναμίες της έχει έναν κορμό που της εξασφαλίζει ομοιογένεια και το παραπάνω χαρακτηριστικό είναι που θέλει να εκμεταλλευτεί σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου έχει συζητήσει αρκετά με τους ποδοσφαιριστές του για τα όσα περιμένει από εκείνους στο ματς της Τετάρτης. Εκεί όπου θέλει να δει από την ΑΕΚ μια νοοτροπία αντίστοιχη του αγώνα της Γλασκώβης κόντρα στη Σέλτικ. Οταν ακόμα και με 10 παίκτες, οι Κιτρινόμαυροι δεν οπισθοχώρησαν στιγμή, δείχνοντας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αποφασιστικότητα και θάρρος.

Ο Ουζουνίδης προσανατολίζεται στο να παρατάξει ένα σχήμα με κύριο στόχο το γκολ. Επειτα από την ανάλυση της Βίντι εκτιμά πως η ουγγρική ομάδα έχει σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, τα οποία η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί. Μιας και το να σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση για τα καλά.

Σύμφωνα με τα πλάνα του προπονητή του Δικεφάλου η άμυνα αναμένεται να παραμείνει απαράλλακτη. Μπροστά από τον Μπάρκα θα βρεθούν οι Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος και Λόπες, ενώ το δίδυμο στα χαφ θα συμπληρωθεί από τον Σιμόες και έναν εκ των Αλεφ, Γαλανόπουλου. Από εκεί και πέρα, για τα άκρα και την επίθεση φαίνεται πως υπάρχουν ερωτηματικά.

Ο Γκάλο που ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη επί της Σέλτικ διεκδικεί και πάλι φανέλα βασικού. Ενώ στο κάδρο υπάρχει πλέον και ο Μάνταλος, που είναι στο 100%. Ο Λιβάγια είναι σίγουρος για την κορυφή της επίθεσης, με τους Κλωναρίδη και Μπακασέτα να διεκδικούν την άλλη θέση. Σε αυτό το 4-4-1-1 του Ουζουνίδη, που δεν αναμένεται να αλλάξει στον αγώνα της Τετάρτης.

Τελική ευθεία για εξτρέμ

Αναμφίβολα τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με τη Βίντι, που θα κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας στη φετινή σεζόν. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή συμμετοχή της. Ωστόσο στην κιτρινόμαυρη ατζέντα παραμένουν και τα μεταγραφικά. Εκεί όπου η ΑΕΚ κινείται προς δύο κατευθύνσεις, με την απόκτηση ενός εξτρέμ και ενός αμυντικού χαφ.

Μάλιστα, για την πρώτη περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξελίξεις είναι πιθανό να τρέξουν ακόμα και προς το τέλος της εβδομάδας. Η ΑΕΚ έχει εντοπίσει συγκεκριμένους στόχους και αμέσως μετά τον αγώνα με τους Ούγγρους αναμένεται να προχωρήσει στο τελικό ξεκαθάρισμα. Ωστε να προκύψει ο εκλεκτός για τα άκρα, εκεί όπου φαίνεται πως υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μπογέ, που προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει στη δράση.

«Φορτσάτη» η Βίντι στα πλέι οφ

Με φόρα πηγαίνει στην πρώτη αναμέτρηση με την ΑΕΚ η Βίντι, καθώς το σύνολο του Μάρκο Νίκολιτς πήρε επιβλητική νίκη στην έδρα της Χόνβεντ με 3-0. Η προσεχής αντίπαλος της Ενωσης έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, βρίσκοντας δίχτυα με τους Κόβακς, Χούζτι και Χάτζις.

Η Βίντι παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, δείχνοντας ότι είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Στοιχείο που αναμφίβολα θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ, που μετρά μόλις δύο επίσημα παιχνίδια. Μιας και στον συγκεκριμένο τομέα η Βίντι δείχνει να υπερτερεί.

Οι Ούγγροι πάντως μοιάζουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές υπερβάσεις, με τον προπονητή τους να δηλώνει χθες σε Μέσα της χώρας ότι η ομάδα του έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Προκειμένου να μπορέσει να κάνει πράξη τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League έναντι της Ενωσης.

«Ισως κανείς δεν μας πίστευε ότι μπορούμε να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει, αλλά η ομάδα το έκανε! Ωστόσο, έχουμε έναν ακόμα γύρο που είναι σημαντικός, αν θέλουμε να μπούμε στο Champions League. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος μας είναι ευχαριστημένος ώς εδώ που έχουμε φτάσει. Ωστόσο, χαίρομαι που βλέπω ότι η ομάδα ακόμα δεν είναι ικανοποιημένη! Οι παίκτες δεν είναι ακόμα ευχαριστημένοι! Εχουμε περιθώρια βελτίωσης και όλοι μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει και να κάνουμε πράξη το όνειρό μας», είπε ο Μάρκο Νίκολιτς.

Με 1.000 οπαδούς στο πλευρό της

Εκτιμάται ότι τα περίπου 1.000 εισιτήρια που θα πάρει η Ενωση θα εξαντληθούν, με τον κόσμο της ομάδας να δίνει δυναμικό «παρών» στο γήπεδο της Φερεντσβάρος όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.