Είναι σαφές ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για την ΑΕΚ, η υπέρβαση για τους Κιτρινόμαυρους έχει γίνει. Η πρόκριση επί της Σέλτικ, που ήταν το μεγάλο φαβορί για την επόμενη φάση, έφερε τους Κιτρινόμαυρους ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Champions League.

Πλέον για την ΑΕΚ η είσοδος στη συγκεκριμένη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μοιάζει… μονόδρομος. Η Βίντι άλλωστε απέχει κατά πολύ της Σέλτικ όσον αφορά τη δυναμικότητά της, με τον ρόλο του φαβορί και μαζί το βάρος που προσθέτει να βρίσκονται πια στη μεριά της Ενωσης.

Αυτό αποτελεί ενδεχομένως και τη μεγαλύτερη παγίδα που πρέπει να αποφύγει η ΑΕΚ σε αυτές τις αναμετρήσεις με την ομάδα της Ουγγαρίας. Η Ενωση δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα σε σχέση με το πλάνο που ακολούθησε απέναντι στη Σέλτικ, μιας και οτιδήποτε άλλο θα ήταν παρακινδυνευμένο.

Ναι, η Βίντι δεν είναι Σέλτικ και η ΑΕΚ έχει την ποιότητα για να περάσει στον επόμενο γύρο, όμως για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να προσεγγίσει αυτά τα δύο ματς με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Αφήνοντας στην άκρη τις δηλώσεις των Ούγγρων περί… θαύματος που κυνηγά η ομάδα τους κόντρα στον Δικέφαλο.

Σε αυτό το επίπεδο άλλωστε, ειδικά τα τελευταία χρόνια, η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει κλείσει. Πολύ μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν και από τη στιγμή που μπαίνει στο κάδρο το τεράστιο δέλεαρ της συμμετοχής στους ομίλους, τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Η Βίντι έδειξε απέναντι στη Μάλμε ότι είναι μια ομάδα που χρήζει προσοχής. Την οποία οφείλει να δείξει η ΑΕΚ για να μην αποτελέσει το δεύτερο θύμα του συνόλου του Νίκολιτς.