Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών αδίστακτων δραστών της φονικής ληστείας στον λόφο του Φιλοπάππου, κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ένας 25χρονος νεαρός. Οι έρευνες της Ασφάλειας παρά τις τουλάχιστον 20 προσαγωγές δεν έχουν φέρει αποτελέσματα.

Πρώτοι στις λίστες των υπόπτων βρίσκονται αλλοδαποί από Ασία και Αφρική, που κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε συμμορίες ληστών και πορτοφολάδων με δράση στην ευρύτερη περιοχή του Φιλοπάππου και της Ακρόπολης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι Αρχές στις εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς τα ρούχα και κυρίως η τσάντα της 23χρονης φίλης του θύματος, την οποία έπιασε ο ένας από τους δράστες, περνούν από το μικροσκόπιο για τη συλλογή βιολογικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Μετά την τραγωδία και τα δεκάδες κρούσματα επιθέσεων στον λόφο του Φιλοπάππου, η ηγεσία της Αστυνομίας «συνειδητοποίησε» ότι το σχέδιο αστυνόμευσης έχει πολλά κενά και ελλείψεις. Η φονική επίθεση έγινε μέσα στην τουριστική σεζόν, όταν υποτίθεται ότι τα μέτρα σε τουριστικούς προορισμούς είναι ήδη ενισχυμένα.