Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των Δημοσίων ΙΕΚ για το έτος 2018-2019. Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προκηρύσσονται θέσεις εκπαιδευτικών για τα ΔΙΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικές και οι υποψήφιοι μπορούν να τις υποβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://mis.inedivim.gr. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω ηλεκτρονική μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή με fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 15.00. Η κατάθεση του φακέλου των δικαιολογητικών μαζί με την εκτυπωμένη υπογεγραμμένη αίτηση θα γίνεται από τους ενδιαφερομένους αυτοπροσώπως στην έδρα των κατά τόπους ΔΙΕΚ έως την Τρίτη 28 Αυγούστου. Ο πρώτος πίνακας με τις ειδικότητες που ζητούνται έχει ήδη ανακοινωθεί, ωστόσο, όπως επισημαίνεται και από το Ιδρυμα, κάποιες από τις ειδικότητες μπορεί να προστεθούν στη συνέχεια ή και να μεταβληθούν.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που προκηρύσσονται είναι στελέχη ασφαλείας προσώπων και υποδομών, τεχνικοί αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ, προπονητές αθλημάτων, βοηθοί φυσικοθεραπείας, στελέχη διοίκησης και οικονομίας, βοηθοί εργοθεραπευτών, τεχνικοί αμπελουργίας και οινολογίας, καθώς και εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία επιλογής έχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για εκπαιδευτές ενηλίκων. Μάλιστα, οι πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ επιλέγονται κατά προτεραιότητα.