Φωτογραφικό διαγωνισμό στα μέσα του Αυγούστου, που ξεκίνησε και τέλειωσε πριν καν γίνει αντιληπτός, διεξήγαγε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Υποδομών. Με αφορμή την καταστροφή στο Μάτι και την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των ζημιών μετά τις πυρκαγιές στην περιοχή, προκηρύχθηκαν 80 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου – η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος κράτησε, δε, μόνο μερικά εικοσιτετράωρα.

Ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών αφορούσε θέσεις «με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως 8 μηνών». Η υπουργική απόφαση, με ημερομηνία 10 Αυγούστου, φέρει την υπογραφή του Χρήστου Σπίρτζη και ο αριθμός των προς κάλυψη θέσεων ανέρχεται σε 80 – απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες, που θα αναλάβουν την ανοικοδόμηση όσων σπιτιών καταστράφηκαν από τη φωτιά και την προφύλαξη της περιοχής από αντίστοιχα φαινόμενα.

Ολα φαίνονται φυσιολογικά. Στην ανακοίνωση, ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, σε «εργάσιμες ημέρες και ώρες». Δίνουν, με άλλα λόγια, περιθώριο μόνο τεσσάρων ημερών, και κυρίως, μέσα στην εβδομάδα που η πλειονότητα των Ελλήνων βρίσκεται σε διακοπές. Η κατάθεση της αίτησης δεν μπορούσε να γίνει καν ηλεκτρονικά, αλλά μόνο αυτοπροσώπως, εξουσιοδοτημένα ή μέσω ταχυδρομείου.

Το ζήτημα συζητείται ήδη ανάμεσα στα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για διαγωνισμό που μοναδικό σκοπό έχει να «βολέψει ημετέρους». «Ακόμα και πάνω στην εθνική τραγωδία, έπειτα από τόσα θύματα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να σκέφτεται και να δρα μόνο μικροπολιτικά», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. «Βιαστικές διαδικασίες που απευθύνονται σε λίγους δεν λύνουν τα προβλήματα, αντιθέτως επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το νέο μόνο ως σύνθημα και εφαρμόζει τις πιο παλιές πρακτικές», σχολιάζει χαρακτηριστικά.