Στις επιτυχίες όλοι τρέχουν να υμνήσουν. Προσωπικά αποφάσισα να… λοξοδρομήσω κάπως και να καταθέσω μία ένσταση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Προσοχή όμως. Δεν ακυρώνω την καταλυτική συμβολή του στην τεράστια πρόκριση της ΑΕΚ κόντρα στη Σέλτικ. Θεωρώ όμως ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο εύκολα η μετάβαση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αν είχε αποφύγει ένα λάθος στη διαχείριση της ρεβάνς. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο προερχόμενος από τραυματισμό Πέτρος Μάνταλος έχοντας μόλις μία προπόνηση στο ενεργητικό του. Η έλλειψη ενέργειας έβγαζε μάτια και εν τέλει δυσχέραινε την προσπάθεια της ΑΕΚ να καλύψει όλους τους χώρους. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η Ενωση δεν θα καρδιοχτυπούσε στο φινάλε, αν ο Ουζουνίδης δεν επιστράτευε τον Μάνταλο. Δικαιούται όμως και ο κόουτς να υποπέσει σε ένα λάθος. Ειδικά όταν συνολικά ο σχεδιασμός του οδήγησε την ομάδα σε περιφανή θρίαμβο. Απλώς πολλές φορές μέσα στο μεθύσι πολλοί λησμονούν να καταγράψουν τα όποια λάθη…

Από τον Μάγκα στον Μανγκά!

Το μελέτησα επιμελώς το βιογραφικό του νεοαποκτηθέντος από τον Λεβαδειακό Νταβίντ Μανγκά. Γεμάτες χρονιές είχε ως επί το πλείστον στην καριέρα του ο 29χρονος αριστερός χαφ (από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) που μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός μέσος. Μία παρατήρηση μόνο. Κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά, ενδεχομένως και τίποτα. Δεν στέριωσε σε ομάδα τις δύο τελευταίες σεζόν. Από την Μπερόε της Βουλγαρίας μεταπήδησε στη Χάποελ Ασκελόν του Ισραήλ μεσούσης της περιόδου 2016-17. Την επόμενη σεζόν βρέθηκε αρχικά στη Ζίρα του Αζερμπαϊτζάν και επανήλθε μετά στη Χάποελ. Πριν από τον Μανγκά πάντως έχει παίξει και ο (Αντώνης) Μάγκας στο Λεβαδειακό (ξεπήδησε από τις ακαδημίες και αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας από το 2013 έως το 2017). Ο ανιψιός του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γιώργου Μάγκα.

Η διαφορά

Οι διεθνείς Ελληνες θυμούνται ότι είναι συμπαίκτες στην Εθνική, όταν βγουν εκτός συνόρων. Το επισημαίνω με αφορμή τον αποθεωτικό χαρακτηρισμό («παικταράς») που επεφύλαξε ο Κάρλος Ζέκα (της Κοπεγχάγης) για τον Δημήτρη Πέλκα σχολιάζοντας ποστάρισμα του παίκτη του ΠΑΟΚ στο Instagram, μετά την πρόκριση εις βάρος της Σπαρτάκ Μόσχας. Αν έπαιζε ακόμη στον Παναθηναϊκό ο Ζέκα, θα έπρεπε να απολογηθεί σε διοίκηση και… οπαδούς.

Διακρίσεις παντού!

Στο Βερολίνο ο ελληνικός στίβος διέπρεψε με την κατάκτηση έξι μεταλλίων και πολλών συμμετοχών σε τελικούς. Ομως η Ελλάδα είχε μια ακόμα διάκριση, δημοσιογραφική αυτή τη φορά. Καθώς ο συνάδελφος Κάρολος Σαργολόγος, που καλύπτει εδώ και δεκαετίες τον στίβο, ήταν μέσα στους 14 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που βράβευσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου σε συνεργασία με τη διεθνή ένωση αθλητικού Τύπου (AIPS).

Το κριτήριο ήταν για κάθε συνάδελφο να έχει καλύψει διά ζώσης τουλάχιστον 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με τον Κάρολο να φτάνει αισίως τα 11, ενώ έχει βρεθεί και σε άλλα 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.