Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς το μοντέλο για τη δημιουργία της νέας ομάδας του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο. Ο πορτογάλος τεχνικός αποδέχθηκε την πρόταση που του έκαναν πριν από λίγους μήνες οι Ερυθρόλευκοι και αφού είχε προηγηθεί μια αναλυτική κουβέντα για την επιθυμία των Πειραιωτών να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές.

Ο 48χρονος προπονητής έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του διακρίνοντας στον Ολυμπιακό την ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να «εκτοξεύσει» το όνομά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και είναι προφανές πως ο Μαρτίνς ακολουθεί τον δικό του «δρόμο». Ο Πορτογάλος έκανε τις επιλογές του. Τόσο σε ό,τι αφορά πρόσωπα και καταστάσεις όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα. Ο ίδιος εξέφρασε μάλιστα αρκετές φορές την εμπιστοσύνη στην ομάδα του, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Τόσο με τις δημόσιες τοποθετήσεις του όσο και στις συζητήσεις που είχε με τους παίκτες του. Η πίστη του έμπειρου τεχνικού στις δυνατότητες της νέας ομάδας που δημιουργεί ο Ολυμπιακός είναι δεδομένη. Και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί η προσήλωση που έχει δείξει ο Μαρτίνς στο αρχικό του πλάνο.

Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων δεν έκανε ούτε… εκατοστό πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προχωρεί στη ριζική ανασυγκρότηση του ρόστερ του Ολυμπιακού.

Το θέμα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τις αλλαγές προσώπων αλλά και με πολλά ακόμα σημαντικά πράγματα, στα οποία ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να «παρέμβει» προτού ακόμα τελειώσει η περσινή σεζόν. Οταν ο Πορτογάλος είχε συμφωνήσει για να αναλάβει το πρότζεκ του νέου Ολυμπιακού και προχωρούσε σε λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων της περσινής χρονιάς.

Ξεκάθαρη στόχευση

Ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο στόχο, την επιστροφή του στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξέρει πολύ καλά ότι για τους Ερυθρόλευκους υπάρχει μόνο η πρώτη θέση, υπάρχει μόνο η κορυφή. Είναι λοιπόν δεδομένο πως ο Πορτογάλος «χτίζει» από την αρχή μια νέα ομάδα, έχοντας όμως στο μυαλό του ένα μόνο πράγμα. Τον στόχο του Ολυμπιακού να κατακτήσει ξανά τον τίτλο. Ο πορτογάλος τεχνικός εστιάζει στη σκληρή δουλειά, θεωρώντας πως οι Ερυθρόλευκοι είναι σε θέση να πετύχουν, κάτι το οποίο λέει συνεχώς στους παίκτες του.

Και η αλήθεια είναι πως ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγίσει τους Ερυθρόλευκους ο Μαρτίνς έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του λιμανιού. Και με τον όρο προσέγγιση δεν αναφερόμαστε μόνο στην αγωνιστική συνεργασία του προπονητή με τους παίκτες αλλά στη γενικότερη συμπεριφορά του Μαρτίνς απέναντι στους ποδοσφαιριστές.

Είναι και αυτή μια πολύ σημαντική παράμετρος που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι κάτι που βοηθά στη δημιουργία καλού κλίματος στα αποδυτήρια της ομάδας του λιμανιού και οφείλει να σταθεί κάποιος στις καλές σχέσεις που έχει Μαρτίνς με τους παίκτες του.

Οπως προαναφέραμε, ο προπονητής του Ολυμπιακού καταλαβαίνει πολύ καλά την πίεση που υπάρχει στην ομάδα του λιμανιού. Πίεση για επιστροφή στις κατακτήσεις τίτλων γιατί πολύ απλά οι Ερυθρόλευκοι στοχεύουν μόνο στην κορυφή. Ο πορτογάλος τεχνικός πάντως έχει στο πλάνο του και τη δημιουργία μιας ομάδας που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να βάλει τη «σφραγίδα» του στον νέο Ολυμπιακό και είναι σίγουρο πως το αγωνιστικό πλάνο που έχει στο μυαλό του ο έμπειρος τεχνικός έχει σε περίοπτη θέση την επιθετική φιλοσοφία. Ο Μαρτίνς δημιουργεί μέρα με τη μέρα και είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχουν κάνει οι παίκτες του στη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά η δουλειά συνεχίζεται.

Ο πρώτος άλλωστε που κάνει λόγο για περιθώρια βελτίωσης είναι ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού. Και είναι σίγουρο πως ο στόχος του πορτογάλου τεχνικού είναι ένας και μοναδικός. Η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου με μια ομάδα που θα αποδίδει θεαματικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Και ουσία και θέαμα

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει μια ομάδα που θα αποδίδει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό άλλωστε θέλουν και οι φίλαθλοι των Ερυθρολεύκων: να βλέπουν θέαμα.