Είναι φοβερό να ακούς από τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου στους κρίκους, ο οποίος είναι αήττητος εδώ και 28 μήνες σε όλη την υφήλιο, να σου λέει ότι όταν οι αντίπαλοί του μαθαίνουν τις συνθήκες προετοιμασίας των ελλήνων πρωταθλητών δεν το πιστεύουν.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει γνωρίσει για τα καλά τι πάει να πει ζέστη και κρύο όλα αυτά τα χρόνια εκεί στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά, όπου θέρμανση και ψύξη δεν λειτουργούν ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια.

Μιλάμε για μια εγκατάσταση που γίνεται φούρνος το καλοκαίρι και ψυγείο τον χειμώνα δυσκολεύοντας την έτσι και αλλιώς ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών μας.

Οταν ο έλληνας άρχοντας των δαχτυλιδιών (κρίκων) κατέκτησε το 4ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή στη Γλασκώβη, αμέσως μετά την ανταλλαγή συγχαρητηρίων με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, έπεσε στην αγκαλιά του Οδυσσέα Παξινού, του γιατρού της ομάδας.

Ο συγκεκριμένος έχει «σώσει» δύο φορές τον πρωταθλητή μας, στην ίδια πόλη, τη Γλασκώβη. Η πρώτη ήταν το 2015, όταν ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στον προκριματικό του Παγκοσμίου, όπου μέσω αυτού (και του χρυσού μεταλλίου αργότερα) πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μια κύστη στο χέρι τον ταλαιπωρούσε, αλλά με τη φροντίδα του γιατρού μπόρεσε να συμμετάσχει και το ίδιο συνέβη και τώρα με το πρόβλημα στον ώμο – είχε φτάσει στο σημείο να σκέφτεται ακόμα και την απόσυρση από τον προκριματικό. Και τις δύο φορές η επέμβαση του γιατρού ήταν σωτήρια.

Λεπτομέρεια, ο συγκεκριμένος γιατρός σε κάποιες διοργανώσεις όχι απλά εργάζεται αφιλοκερδώς, αλλά έχει τσοντάρει κιόλας για τα έξοδά του!

Απίστευτο και όμως ελληνικό, ένα ακόμα στοιχείο που γιγαντώνει ακριβώς τη σημασία αυτών των μεταλλίων βάσει των συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας.