Η ιταλίδα ντίβα επέλεξε αυτή τη φορά να μη δώσει καμία δημοσιότητα γύρω από την επίσκεψή της στην Πάρο. Ντυμένη με bohemian style φορέματα του οίκου Etro και τα δημοφιλή animal print καφτάνια by Roberto Cavalli, κυκλοφορούσε σχεδόν αποκλειστικά στους χώρους μιας πανέμορφης κατοικίας στην περιοχή Μύλος. Ναι, η Μόνικα Μπελούτσι βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στον δημοφιλή αιγαιοπελαγίτικο προορισμό. Η διάσημη ηθοποιός, παγκόσμιο σύμβολο του sex, «φαντασίωση» εκατομμυρίων ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο (παρά τα 53 της χρόνια) έφθασε ινκόγκνιτο στην Πάρο. Η κυρία Μπελούτσι παρέμεινε στο νησί για τέσσερις ημέρες. (αναχώρησε ανήμερα της Παναγίας). Φιλοξενήθηκε στο σπίτι στενών της φίλων, γαλλικής καταγωγής. Η star επέστρεψε στο νησί έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια. Θυμάμαι ήταν καλοκαίρι του 2013 όταν η Μπελούτσι (παντρεμένη τότε με τον ηθοποιό Βενσάν Κασέλ) πέταξε στην Πάρο μαζί με τις δύο κόρες της. Η άφιξη της ηθοποιού με τα σκούρα, μακριά καστανά μαλλιά και τις εκρηκτικές αναλογίες στο νησί του Αιγαίου είχε μάλιστα προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ισως επειδή είχαν συνηθίσει την ηθοποιό να κάνει σχεδόν μόνιμα διακοπές τα καλοκαίρια στα κοσμοπολίτικα spots της πατρίδας της. Είναι γνωστό ότι η Μπελούτσι περνάει ημέρες χαλάρωσης στο Κάπρι, το Πόρτο Φίνο, το Αμάλφι. Μαζί σχεδόν πάντα με τους στενούς της φίλους Dolce & Gabbana. Η ηθοποιός, η οποία ζει μόνιμα στο Παρίσι εδώ και αρκετά χρόνια, δηλώνει ερωτευμένη με την Πάρο. Αυτή τη φορά δεν κυκλοφόρησε σε γνωστά ψαροφαγικά εστιατόρια στη Νάουσα ή γραφικά ταβερνάκια στη Χρυσή Ακτή. Παρέμεινε στο σπίτι των φίλων της.

Ο γάμος και τα ιδιωτικά δείπνα

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι είναι πιο «γοητευτικός» και σίγουρα περισσότερο fit από τον πατέρα του. Ο νεαρός εμίρης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να ενισχύσει τη σκληρά δοκιμαζόμενη τουρκική οικονομία με επενδύσεις ύψους $15 δισ. Τελικά ο Ταμίμ δείχνει περισσότερο γενναιόδωρος από τον ελληνολάτρη, ευτραφή μπαμπά του. Ο πατήρ εμίρης προχωράει σε κάτι «επενδυσούλες» (όχι και των πολλών δισ.) στη χώρα μας – κάπου κάπου εκνευρίζεται με την εδώ γραφειοκρατία και τελικά καταλήγει να κάνει παζάρια γύρω από τις προμήθειες της θαλαμηγού του. Σκληρά παζάρια με τους… πτωχούς ψαράδες στα νησιά του Ιονίου. Από τα Επτάνησα στη Σκιάθο, εκεί όπου σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πραγματοποιούνται οι γάμοι της κόρης του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, Αλεξάνδρας, με τον βελγικής καταγωγής Noach Vander Beken, ο οποίος δραστηριοποιείται διεθνώς στον χώρο της τέχνης. Στην αστραφτερή, γαλάζια διαδρομή το καινούργιο open boat 370-GT special edition με την υπογραφή του εμβληματικού ιταλικού οίκου Fendi, τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Η γνωστή σε όλους πλέον βάφτιση της κόρης του νεαρού ζεύγους Φίλιππου – Μαριάννας Λαιμού όπως επίσης και δύο δείπνα στις κατοικίες των εφοπλιστών Εμπειρίκου και Λεκανίδη πραγματοποιούνται απόψε το βράδυ στις Σπέτσες. Η low profile εικαστικός Μαρίτσα Τραυλού ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο προσκάλεσε καλούς φίλους στην παραλία μπροστά από το σπίτι της στο Πόρτοχέλι…

H star και οι Ελληνες οι φίλοι

Μια επίσκεψη – αστραπή γάλλων, ιταλών και ελλήνων φίλων της Μόνικα τους οποίους γνωρίζω προσωπικά στη βίλα της Πάρου, με έβαλε σε… υποψίες. Το ταξίδι της ντίβας ήταν τελικά «τυλιγμένο» σε γαλανόλευκα χρώματα. Η Μπελούτσι πέρα από τους συναδέλφους της ηθοποιούς και τους διάσημους ανθρώπους της μόδας, κάνει στενή παρέα με κορυφαία ονόματα των γραμμάτων και της τέχνης στη Γαλλία. Ο Ζερόμ Νετρ, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς τις ίδιες ημέρες με τη star στην Ελλάδα, είναι καλός της φίλος. Ο Νετρ, συγγραφέας, curator, μόνιμος συνεργάτης του Grand Palais, διευθυντής του Μουσείου του Λουξεμβούργου (στις 11 Σεπτεμβρίου θα «συναντηθεί» εκεί με τον Εμανουέλ Μακρόν για μια σημαντική τελετή) θαυμάζει την προσωπικότητα της ιταλίδας ηθοποιού. Ο Νετρ βρισκόταν στο Πόρτο Χέλι, η Μπελούτσι στην Πάρο, επόμενος σταθμός συνάντησης των δύο είναι το Παρίσι. Η ίδια επιμένει ότι θα εξακολουθήσει να κατοικεί στην Πόλη του Φωτός παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τις γαλλικές Αρχές. Τρεις μήνες πριν κυκλοφόρησαν έντονες φήμες για μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή της Μπελούτσι. Η ηθοποιός είχε καταγγείλει τις συγκεκριμένες πληροφορίες ως κακοήθεις και ριζικά εσφαλμένες. Η εκτυφλωτικά ωραία Μόνικα και οι άλλοι «τουρίστες» της Πάρου λοιπόν! Πληροφορούμαι ότι το φετινό καλοκαίρι πέρα από αυτούς που διατηρούν μόνιμες κατοικίες εδώ και χρόνια, πολλοί επέλεξαν το συγκεκριμένο νησί για διακοπές. Ανάμεσά τους έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι μένουν μόνιμα στην περιοχή Connecticut του Big Apple.