Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του χθες το βράδυ στην Ελβετία, σφραγίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο και δεύτερη νίκη επί της Λουκέρνης την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μια πρόκριση που είχε και χθες την υπογραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, καθώς ο διεθνής εξτρέμ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λιμανιού στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 3-1 και στην έδρα της ελβετικής ομάδας και ο Λάζαρος ήταν αυτός που πέτυχε δύο από τα τρία γκολ των Πειραιωτών. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε σκοράρει δύο φορές και στο πρώτο παιχνίδι με τους Ελβετούς (στην άνετη νίκη με 4-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης) και είναι αναμφίβολα ο παίκτης που κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Πειραιά.

Οι Ερυθρόλευκοι βλέπουν να δικαιώνεται η επιλογή τους με την απόκτηση του διεθνούς άσου και μάλιστα με το «καλημέρα» στη νέα σεζόν και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολλούς λόγους να χαμογελά, βλέποντας τον Χριστοδουλόπουλο να βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα. Ο Λάζαρος βρήκε δίχτυα στο 23′ με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ομάρ και διαμόρφωσε το 2-0 στο 59′ με κοντινό πλασέ. Ο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε λοιπόν να ζητήσει κάτι παραπάνω από τον διεθνή ακραίο επιθετικό, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος «καθάρισε» για την ομάδα του και στα δύο παιχνίδια με τους Ελβετούς.

Ευκαιρίες και δοκάρια

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού είχε φανεί από το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Ωστόσο πρέπει να σταθεί κάποιος στην καλή αγωνιστική εικόνα που είχαν και στη ρεβάνς οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο Μαρτίνς τις προηγούμενες ημέρες. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν καλή νοοτροπία στο παιχνίδι τους και αυτό είναι ένα σημαντικό κέρδος για τον Ολυμπιακό από τη χθεσινή αναμέτρηση.

Η ελληνική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς από τα πρώτα κιόλας λεπτά, δείχνοντας την επιθυμία της για κατάκτηση και δεύτερης νίκης κόντρα στους Ελβετούς. Ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπουχαλάκης και Καμαρά είχαν σωστές τοποθετήσεις, καλές και γρήγορες μεταβιβάσεις και ο Φορτούνης άπλωσε με ωραίο τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν λοιπόν τρόπους να απειλήσουν την εστία της ελβετικής ομάδας και είχαν δοκάρι με τον Φορτούνη στο έβδομο λεπτό. Δημιούργησαν και άλλες φάσεις μέχρι να σκοράρει ο Λάζαρος στο 23′ και είχαν επίσης κι άλλες καλές ευκαιρίες μετά το 1-0 για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε κάθε εκατοστό του (κάκιστου) αγωνιστικού χώρου και δεν επέτρεψε στους Ελβετούς να αμφισβητήσουν την υπεροχή του. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους. Είχαν δυνάμεις, καλά τρεξίματα και αυτό βοήθησε πολύ στην επιθετική ανάπτυξή τους. Ο Ολυμπιακός έδειξε και χθες ότι χτίζει μια νέα ομάδα που έχει την επίθεση σε περίοπτη θέση της φιλοσοφίας της. Και αυτό φυσικά είναι κάτι που αρέσει στους φιλάθλους των Ερυθρόλευκων, καθώς είδαν τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει επτά γκολ στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν.

Η ελληνική ομάδα δημιούργησε πολλές καλές φάσεις και στο δεύτερο μέρος. Τόσο πριν από το δεύτερο γκολ του Λάζαρου στο 59′ (σε φάση όπου ο Βούκοβιτς είχε δοκάρι) όσο και μετά το 2-0, απειλώντας συνεχώς με Ποντένσε και Γκερέρο. Ο Ισπανός μάλιστα κατάφερε να πετύχει γκολ, κάνοντας το 3-0 για τους Ερυθρόλευκους στο 68′. Το μόνο που κατάφερε η Λουκέρνη ήταν να μειώσει σε 3-1 με γκολ του Ντεμασάι στο 81′. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε με δύο νίκες και πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον στοχεύει στην πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το «παρών» στις εξέδρες της Swissporarena έδωσε χθες και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρολεύκων πήγε στη Λουκέρνη για να δει από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του και είχε φυσικά πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Και τώρα η Μπέρνλι

Η αγγλική Μπέρνλι θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αφού χθες νίκησε εντός έδρας στην παράταση με 1-0 την τουρκική Μπασακσεχίρ υπερισχύοντας έναντι του 0-0 του πρώτου ματς.

Λουκέρνη: Σάλβι, Αλβες, Γκρέθερ, Σουλζ, Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια (78′ Ντεμασάι), Σνόιλι (67′ Βάργκας), Ούγκρινιτς (67′ Βολφ), Σιρπφ, Ελέκε.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (72′ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (63′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (70′ Ανσαριφάρντ).

ΓΚΙΓΕΡΜΕ

Ενα διαμάντι στο ερυθρόλευκο κέντρο

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση στην υπόθεση της μεταγραφής του Γκιγέρμε από τη Λα Κορούνια και οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν σε συμφωνία με την ισπανική ομάδα για την απόκτηση του 27χρονου βραζιλιάνου μέσου. Ο Γκιγέρμε έφτασε μάλιστα χθες το μεσημέρι στη χώρα μας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά, το οποίο αναμένεται να έχει διάρκεια τριών ετών. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν όπως προαναφέραμε οικονομική υπέρβαση για να συμφωνήσουν με τη Ντεπορτίβο, καθώς ο Ολυμπιακός θα δώσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για να πιάσει Λιμάνι ο λατινοαμερικάνος μεσοαμυντικός. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έκαναν συντονισμένες κινήσεις τις δύο προηγούμενες ημέρες και κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τους Ισπανούς, ικανοποιώντας τη μεταγραφική επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς. Ο πορτογάλος τεχνικός των Ερυθρολεύκων θεωρεί ιδανική επιλογή τον Γκιγέρμε για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού και γι’ αυτόν τον λόγο οι Πειραιώτες έκαναν την οικονομική υπέρβαση στις διαπραγματεύσεις με τη Λα Κορούνια.

Ο Γκιγέρμε δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για τις εξελίξεις και την άφιξή του στη χώρα μας και πρέπει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος μέσος πίεσε τη διοίκηση της Ντέπορ για να έρθει στην Ελλάδα. Είναι και αυτή μια σημαντική παράμετρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Βραζιλιάνο να εκφράζει έντονη επιθυμία να παίξει στον Ολυμπιακό.

Ο λατινοαμερικάνος αμυντικός μέσος είναι λοιπόν από χθες το μεσημέρι στη χώρα μας και πλέον αναμένεται η ανακοίνωση από πλευράς Ερυθρολεύκων, για να επισημοποιηθεί η ολοκλήρωση της μεταγραφής του.