Σε διαδικασία προσθαφαιρέσεων βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Πέρα από τις προσδοκώμενες προσθήκες με στόχο να ανέβει η ποιοτική στάθμη του ρόστερ, παραμένει ανοικτό και το θέμα των αποχωρήσεων από το Τριφύλλι.

Για την ακρίβεια, ο Γιώργος Δώνης καλείται να λάβει αποφάσεις για τρεις υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και το ζήτημα των δανεισμών.

Από τους παίκτες που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα δείχνει να έχει προβάδισμα για παραμονή ο Στέφανος Ρεγκάκος. Ο 21χρονος επιθετικός έχει συμπεριληφθεί από τον κόουτς του Τριφυλλιού στο αρχικό σχήμα της ομάδας στα τέσσερα από τα πέντε φιλικά παιχνίδια κόντρα σε επαγγελματικές ομάδες. Ηταν στην κορυφή της επίθεσης κόντρα σε Αντβέρπ, Ντεν Χάαγκ, Αλκμααρ και Ομόνοια, χωρίς πάντως να σκοράρει. Ο γεννηθείς στις 23 Οκτωβρίου 1997 Ρεγκάκος έχει ξεπηδήσει από τα τμήματα υποδομής του Ατρομήτου, ενώ την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Ελβετίας με τη φανέλα της Λωζάννης (στη διοργάνωση κάτω των 21 ετών είχε 23 συμμετοχές και 8 γκολ).

Στον Παναθηναϊκό δοκιμάζεται και ο Δημοσθένης Χαντζάρας, ο οποίος πάντως δεν πήρε τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με τον Ρεγκάκο στα φιλικά παιχνίδια. Ο 21χρονος winger προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, συνυπήρξε με τον σημερινό τεχνικό διευθυντή του Τριφυλλιού Νίκο Νταμπίζα στην Ομόνοια, ενώ την περασμένη σεζόν είχε 26 συμμετοχές και 3 γκολ στη Φούτμπολ Λιγκ με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε στο Κορωπί και ο Φώτης Κέζος (ο γιος του γυμναστή Αντώνη Κέζου). Ο 23χρονος στόπερ έχει ξεπηδήσει από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και έχει θητεύσει στην Κύπρο σε Οθέλλο, Νέα Σαλαμίνα και Ερμή Αραδίππου.

Πέρα όμως από τις αποφάσεις του για τους υπό δοκιμή παίκτες, ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να παραδώσει και τις εισηγήσεις του για τον δανεισμό ποδοσφαιριστών. Επικρατέστεροι εμφανίζονται οι επιθετικοί Σωτήρης Πίσπας και Μαρκ Σιφναίος (νεοαποκτηθείς ο δεύτερος), όμως αυτό το θέμα είναι σε συνάρτηση και με την ενίσχυση της ομάδας. Αν αποκτηθεί ο Νίκος Βέργος και ξένος σέντερ φορ, τότε εκτιμάται ότι θα τρέξουν οι εξελίξεις και για τους δανεισμούς.

Εν τω μεταξύ, αύριο στο Ελ Πάσο (Καλλιθέα) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί κεκλεισμένων των θυρών τον Λεβαδειακό (21.00, ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ2) στην τελευταία πρόβα του πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ξανά βελγικά βέλη

Στο θέμα της ιδιοκτησίας προκύπτει ότι είναι θέμα ημερών η αλλαγή σελίδας, όπως διαρρέει από το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου, με την είσοδο του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζονται τα βελγικά βέλη κατά του ταϊλανδού επιχειρηματία, καταλογίζοντάς του ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για τη Μουσκρόν. Διερωτώνται μάλιστα αν βλέπει τον σύλλογο ως παιχνίδι.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Sportmagazine: «Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε την κατάληξη, όμως τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Πρωτίστως δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που ο Πιεμπονγκσάντ υποσχέθηκε στην παρουσίασή του.

Εταξε χορηγίες από την Ασία, συνεργασίες και ασιάτες παίκτες. Εκανε λόγο για βελτιώσεις στο αθλητικό κέντρο. Ανέφερε ότι θα διέθετε χρήματα για την ενίσχυση του ρόστερ. Την ίδια στιγμή ο αθλητικός διευθυντής Πολ Αλάερτβ έλεγε: «Ο Πιεμπονγκσάντ θέλει να αναμειχθεί προσωπικά στο πρότζεκτ και έχει ιδέες για να μεγαλώσει η ομάδα». Η κατάσταση όμως είναι ίδια όπως ήταν με τον Ζάχαβι.

Ο Ταϊλανδός λάμπει διά της απουσίας του και δίνει την εντύπωση ότι έχει άλλες προτεραιότητες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πιεμπονγκσάντ είναι απασχολημένος με την απόκτηση του Παναθηναϊκού. Εχουμε κάποιον που βλέπει τη Μουσκρόν σαν παιχνίδι;».

Μόνο ως ελεύθεροι Βέργος, Μανθάτης

Τα σενάρια συνιδιοκτησίας με τον Ολυμπιακό διέψευσε χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ξεκαθαρίζοντας ότι ο επιθετικός Νίκος Βέργος θα αποκτηθεί μόνο αν παραμείνει ελεύθερος από τους Ερυθρόλευκους. Το ίδιο ισχύει και για τον winger Γιώργο Μανθάτη.