«Θα το θυμόμαστε για πάντα», προειδοποιεί – ποιους, μόνο αυτός ξέρει – για πολλοστή φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος έβαλε ξανά την κασέτα, έσταξε και λίγο δάκρυ και μεταμορφώθηκε ξανά σε παιδί του λαού (του ΠΑΟΚ).

«Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα», φωνάζει για να τον ακούσουν τα αφεντικά του, τα νυν και τα επόμενα. Δεν αποκλείω στο βιογραφικό του να γράφει «πρωταθλητής Ελλάδας 2017-2018», έχοντας παραπομπή «… αλλά μου το έκλεψαν».

Ποιοι; Αυτοί που δέχθηκαν ένα ρολό ταμειακής μηχανής στο κεφάλι και έπρεπε να προσποιηθούν πως όλα βαίνουν καλώς; Ή οι άλλοι, αυτοί που είδαν την πιστόλα και έπρεπε να θεωρήσουν πως έχουμε Απόκριες;

Βάζοντας να παίζει συνεχώς την ίδια κασέτα – τελευταία μόνο στην πατρίδα του – ο Λουτσέσκου κινδυνεύει να γίνει πιο γραφικός και από τον Λευκό Πύργο. Στο εγγύς μέλλον στα καταστήματα τουριστικών ειδών θα πωλούνται καρτ ποστάλ με το σύμβολο της Θεσσαλονίκης στο οποίο θα ακουμπά ο Ρουμάνος με χάρη. Δύο σε ένα, για να μην μπαίνουν σε έξοδα οι τουρίστες.

Ο Λουτσέσκου πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή του Πανεπιστημίου της Northumbria και να μυρίζει συχνότερα δενδρολίβανο. Οι επιστήμονες λένε πως κάνει πολύ καλό στη μνήμη, την οποία ως φαίνεται, την έχει απολέσει μερικώς ο αγαπητός Ρουμάνος. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί πως τις αποφάσεις για την αφαίρεση βαθμών και τις τιμωρίες τις λαμβάνουν οι αρμόδιοι δικαστές, οι οποίοι μάλιστα είναι τακτικοί. Οι αποφάσεις στηρίζονται σε γεγονότα και δεν εμπλέκονται οι σύλλογοι.

Ας μυρίσει λοιπόν το δενδρολίβανο ο Λουτσέσκου για να θυμάται την ακραία συμπεριφορά κάποιων κακών φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έβαλαν σε περιπέτειες τον Δικέφαλο. Αυτοί έκαναν ριφιφί στις ελπίδες της ομάδας να κατακτήσει τον τίτλο. Απ’ αυτούς να πάει να ζητήσει ο Ρουμάνος τα κλεψιμαίικα. Γιατί αν συνεχίσει να κατηγορεί άλλους για την απώλεια του τίτλου, η εμπειρία λέει πως καταδικάζει τον εαυτό του να ζήσει την ίδια ιστορία.