Η πρόκριση επί της Σέλτικ ήταν για την ΑΕΚ ένα ιστορικό επίτευγμα. Διότι φέρνει την Ενωση μπροστά σε μια απίστευτα μεγάλη ευκαιρία. Η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League είναι κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Ομως η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να το κάνει απτή πραγματικότητα.

Το επίτευγμα της ΑΕΚ γίνεται ακόμα σημαντικότερο λόγω των συνθηκών μέσω των οποίων ήρθε η πρόκριση. Η Ενωση βρέθηκε μπροστά σε μια σειρά από ατυχίες και απώλειες, τις οποίες όμως κατάφερε να αφήσει στην άκρη. Παίρνοντας πανάξια το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο και στέλνοντας στο Europa League την πρωταθλήτρια Σκωτίας. Που ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση.

Θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ αν το… θαύμα ολοκληρωθεί. Αν δηλαδή μετά τη Σέλτικ βρεθεί εκτός Champions League και η Βίντι, με την Ενωση να προχωρά στο επόμενο στάδιο. Τα οφέλη για τον Δικέφαλο θα είναι πολλά, με το βασικότερο να σχετίζεται με το οικονομικό κομμάτι. Καθώς στα ταμεία της ομάδας θα μπουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο τα κέρδη για την ΑΕΚ δεν περιορίζονται εκεί. Μιας και μέσω της συμμετοχής της στους ομίλους, η Ενωση θα επιστρέψει για τα καλά στον ευρωπαϊκό χάρτη. Φτιάχνοντας ξανά το όνομά της στην αγορά και αποκτώντας τη δυνατότητα προσέλκυσης παικτών από το πολύ πάνω ράφι.

Το δύσκολο για την ΑΕΚ πέρασε. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα, όμως τα πάντα πλέον είναι στα χέρια των Κιτρινόμαυρων. Που δεν γίνεται να αφήσουν την ευκαιρία που τους έχει παρουσιαστεί να πάει χαμένη.

Με συγκέντρωση, σοβαρότητα αλλά και… ενίσχυση, η ΑΕΚ έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έναντι της Βίντι. Που σε καμία περίπτωση δεν είναι Σέλτικ, απέχοντας κατά πολύ σε ποιότητα από την ομάδα που απέκλεισε με μία ισοπαλία και μία νίκη η Ενωση.