Μερικές ώρες πριν από το επεισόδιο στα ανοιχτά της Λέρου, όπου τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προκειμένου να εκφοβίσουν έλληνες αλιείς, άλλο ένα περιστατικό στην ελληνοτουρκική αλιευτική «ναυμαχία» που διεξάγεται στο Αιγαίο έγινε χθες γνωστό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών γρι-γρι Καβάλας Γιάννη Μανιό, «τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό επτά Ελλήνων (μέλη πληρώματος μηχανότρατας) στα διεθνή ύδατα, δυτικά της Σαμοθράκης». Οπως λέει, οι κόντρες και οι αψιμαχίες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Και όχι μόνο στις μηχανότρατες αλλά και στα γρι-γρι. «Μπαίνουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα με σκάφη πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας και δημιουργούν προβλήματα. Τα δικά μας αλιευτικά δεν ξεπερνούν τα 25 μέτρα, τα δικά τους φτάνουν και τα 47 μέτρα», συμπληρώνει. Για το περαστικό σύμφωνα με το Λιμενικό διενεργείται έρευνα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε (Real FM) ότι απαιτείται ψυχραιμία και πως έχει σημασία να μη διογκώνονται κάποια περιστατικά. «Το Λιμενικό έχει παρουσία στον χώρο αυτό αποφασιστική, παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν κατά καιρούς, έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.