Σημάδια εγκατάλειψης παρουσιάζουν αρκετά σημεία της πρωτεύουσας που άλλοτε έσφυζαν από εμπορική κίνηση. Τα κλειστά και εγκαταλελειμμένα καταστήματα δεν λένε να βρουν νέους ενοίκους. Τι και αν γίνονται προσπάθειες όπως αυτή του Δήμου Αθηναίων «Κατάστημα στο Κέντρο» για να ανοίξουν ξανά δέκα καταστήματα στη Στοά Εμπόρων, που σήμερα είναι κλειστά, σε συνέχεια των έξι καταστημάτων που απέκτησαν και πάλι ζωή στην Πλατεία Θεάτρου.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση στη Στοά Εμπόρων, που απευθύνεται σε φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και σε φορείς οι οποίοι έχουν σαφή και δηλωμένο κοινωνικό σκοπό και ασκούν, ή επιθυμούν να ασκήσουν, επιχειρηματική δραστηριότητα με κίνητρα, όπως η κάλυψη του ενοικίου και των λειτουργικών αναγκών για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019, δεν φτάνει.

Η αγορά που βουλιάζει μάλλον θέλει πιο δραστικά μέτρα και κίνητρα. Αλλωστε οι εκπρόσωποι των εμπόρων το λένε σε όλους τους τόνους όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Με την υπερφορολόγηση να έχει χτυπήσει κόκκινο και την αγοραστική κίνηση να έχει πέσει στα τάρταρα δεν θα δούμε σύντομα αλλαγές.