Καλύτερα Ζιμπάμπουε

Γνήσιο, ανόθευτο ξύλο. Μερικές φορές οι σκηνοθέτες αποφασίζουν πως ο κοινοβουλευτισμός προστατεύεται καλύτερα όταν οι πολίτες δεν γνωρίζουν το ποιόν όσων ψήφισαν. Άλλες πάλι, οι μπουνιές και οι κλωτσιές αποτυπώνονται στην κάμερα. Όχι, φίλοι αναγνώστες, "δεν γίναμε Ζιμπάμπουε" -εκεί, τουλάχιστον, δεν ψηφίζουν δηλωμένους νεοναζί.

Μυρτώ Λιαλιούτη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2017 23:31 |

Ιαπωνία

Τόκυο, 2004: Κυβερνητικοί βουλευτές και αντιπολίτευση συζητούν ήρεμα, πίνοντας σάκε και τρώγοντας σούσι, επερχόμενο νόμο για περικοπές στις συντάξεις.

Φωτογραφία: EPA/ISHIDA

Ιταλία

Ρώμη, 2011: Ο Φάμπιο Ραϊνιέρι, της Λέγκας του Βορρά κρατά ευγενικά το χέρι του κεντροδεξιού Κλαούντιο Μπαρμπάρο. Λίγη ώρα πριν, ο πρόεδρος της Βουλής και αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος FLI Τζιανφράνκο Φίνι είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό δίκτυο πως η γυναίκα του Ουμπέρτο Μπόσι (αρχηγού της Λέγκας και τότε κυβερνητικού εταίρου στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι) βγήκε στην σύνταξη στα 39.

Φωτογραφία: EPA/GIUSEPPE LAMI

Τουρκία

Άγκυρα, 2017: Βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν και του αντιπολιτευόμενου Κουρδικού κόμματος εξηγούν ο ένας στον άλλον τις νέες συνταγματικές αλλαγές. Δεν ήταν η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά.

Φωτογραφία: REUTERS/Stringer

Ουκρανία

Κίεβο, 2012: Βουλευτές προπονούνται στην ελληνορωμαϊκή πάλη, μέσα στην Βουλή. Η νέα κυβέρνηση είχε μόλις εκλεγεί.

Φωτογραφία: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ελλάδα

Αθήνα, 1966: Η κυβέρνηση Στεφανόπουλου στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου. Ηρεμία, τάξις και ασφάλεια, ένα χρόνο πριν τη δικτατορία.