Γάτα και κλουβί μεταφοράς. Ειναι δυνατόν;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2017 11:00 |
Γάτα και κλουβί μεταφοράς. Ειναι δυνατόν;
Η Μπαγκίρα, της μικρής μου φίλης Ελένης,κρύβεται κάπως έτσι όταν βλέπει να εμφανίζεται το κλουβάκι της

Οταν πρέπει να βγείτε μαζί με τη γάτα σας από το σπίτι και να τη μεταφέρετε κάπου για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να τη βάλετε σε ένα ασφαλές κλουβί μεταφοράς.

Στις περισσότερες γάτες δεν αρέσουν τα κλουβάκια ή οι τσάντες μεταφοράς και πολλοί έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν έρχεται η ώρα να πρέπει να μπουν μέσα. Τρέχουν να εξαφανιστούν όταν τα βλέπουν και αν τις πιάσετε για να τις βάλετε μέσα, παρά τη θέλησή τους, τα πράγματα δυσκολεύουν. Στην προσπάθειά τους να σας ξεφύγουν μπορεί και να σας γρατσουνίσουν άσχημα.

Πρέπει να μάθει η γάτα σας να αισθάνεται το μέσο μεταφοράς της σαν κομμάτι της καθημερινής της ζωής, σαν ένα καλάθι, ή μαξιλάρι που πιθανώς έχει στο σπίτι και ευχαριστιέται να ξαπλώνει σε αυτό.

Αρχίστε αφήνοντας το κλουβί μεταφοράς σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού προσβάσιμο για τη γάτα σας με την πόρτα του ανοιχτή.

Βάλτε μέσα σε αυτό κάποιο μαξιλάρι ή μία κουβερτούλα. Επίσης βάλετε και κάποιο από τα παιχνίδια της καθώς και κάποια από τις λιχουδιές που της αρέσουν.

Αφήστε την να το εξερευνήσει μόνη της, δείχνοντας αδιαφορία για το τι κάνει, δίνοντάς της τον χρόνο που χρειάζεται.

Αφού έχει αρχίσει και μπαίνει μόνη της και κάθεται για κάποια ώρα, δοκιμάστε να κλείσετε την πόρτα του κλουβιού. Τις πρώτες φορές κλείστε την πόρτα για λίγα λεπτά χωρίς να μετακινήσετε το κλουβί. Επειτα από περίπου μία εβδομάδα μπορείτε να αρχίσετε να περπατάτε κρατώντας το κλουβί μέσα στο σπίτι και κατόπιν μικρές βόλτες με το αυτοκίνητο. Κάθε φορά που θα ανοίγετε την πόρτα και θα αφήνετε τη γατούλα σας να βγει, καλό θα είναι να έχετε έτοιμη μία λιχουδιά για επιβράβευση. Αυτό θα βοηθήσει να καταλάβει η γάτα σας ότι το κουτί της δεν σημαίνει απαραίτητα επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Σταδιακά η γάτα σας θα μάθει αν όχι να χαίρεται με το κουτί, της, να το αποδέχεται και να μην αγχώνεται. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα αν έχετε ένα γατάκι από μικρό, αλλά ακόμα και αν πάρετε μια ενήλικη γάτα υπάρχουν ελπίδες.