Γιόγκα με γάτες; Τι καλύτερο;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2017 21:31 |
Γιόγκα με γάτες; Τι καλύτερο;
Ανάλογα με τη στάση του σώματος κατά την χαλάρωση πολλοί βρίσκονται με μια γάτα να κοιμάται πάνω στο στήθος τους ή στη πλάτη τους. ΦΩΤΟ:Shutterstock

Οι γάτες θεωρούνται τα απόλυτα τετράποδα για στιγμές ηρεμίας και γαλήνης, στιγμές ζεν όπως λέμε. Η καλύτερη παρέα για τους ανθρώπους που αποζητούν αυτό.

Είναι ζώα παιχνιδιάρικα αλλά περνούν και πολλές ώρες χαλάρωσης ατενίζοντας τον ορίζοντα σε σημείο που να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε: «μα τι κοιτάζουν;” .

Όλα αυτά σκέφθηκαν κάποια στούντιο γιόγκα καθώς επίσης πολλά καταφύγια αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και διοργανώνουν τάξεις γιόγκα με την παρέα των τετράποδων φίλων μας.

Αυτή η πανέξυπνη ιδέα σκοπό έχει να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν κάποια από τα αδέσποτα ζωάκια. Η γιόγκα έχει θεραπευτικά οφέλη και οι γάτες χαροποιούν πολλούς ανθρώπους.

Σε καφέ όπως το KitTea cat café στο Σαν Φρανσίσκο, υπάρχουν άλλοι χώροι για τα γατιά και τον χώρο παιχνιδιού τους, όπου όσοι πελάτες θέλουν μπορούν να καθήσουν και να περάσουν ώρα μαζί τους ή να κάνουν τη γιόγκα τους και άλλοι για να δειπνούν οι πελάτες. Οι χώροι είναι ξεχωριστοί για να ακολουθούνται οι κανόνες υγιεινής. Οι γάτες εναλλάσσονται, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν με ανθρώπους και να επωφεληθούν από την επαφή μαζί τους.

Στα καταφύγια ζώων επίσης θέλουν να προσελκύσουν -και το πετυχαίνουν- ολοένα και περισσότερους επισκέπτες που θα ασχοληθούν με τις γατούλες που, αν μη τι άλλο, έχουν ανάγκη από την ανθρώπινη παρουσία γύρω τους. Το όφελος είναι διπλό. Αυτοί που κάνουν γιόγκα διασκεδάζουν με τις γάτες και οι γάτες έχουν την ευκαιρία να δεχτούν λίγη προσοχή και τρυφερότητα και την πιθανότητα να αποκτήσουν ένα σπίτι.

Στα καφέ και τα στούντιο που πραγματοποιούνται τα μαθήματα γιόγκα, μέρος των διδάκτρων δίνεται στα καταφύγια ζώων, ενώ στα καταφύγια τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν.