Τι τρώει το κουνέλι σας;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2017 09:40 |
Τι τρώει το κουνέλι σας;
ΦΩΤΟ:SHUTETRSTOCKΟποιος ξέρει από κουνέλια γνωρίζει ότι η διατροφή τους είναι σημαντική. Τα κουνέλια χρειάζονται να τρώνε σχεδόν όλη την ώρα. Αν σταματήσουν, σίγουρα συμβαίνει κάτι.

Η διατροφή τους πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη. Τροφές που θεωρούνται βαριές μπορεί να τους προκαλέσουν δυσπεψία και άλλα προβλήματα υγείας, γι αυτό προσέξτε.

Καλό είναι να τους παρέχετε καθημερινά κάποια ποσότητα πράσινων τροφών. Οι ίνες από χόρτα ή γρασίδι στη διατροφή τους βοηθάνε την κινητικότητα του εντέρου τους και την πέψη, με αποτέλεσμα να παραμένουν υγιή.

Πολύ καλό τούς κάνουν το κλασικό γρασίδι και το άχυρο. Επίσης είναι καλό να τους δίνετε σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι, μαϊντανός, σπανάκι, άνηθος, φύλλωμα παντζαριού και ραπανιού μεταξύ άλλων. Τα φύλλα της ντομάτας και της πατάτας είναι δηλητηριώδη για τα κουνέλια.

Μικρή ποσότητα μήλου, αχλαδιού, καρότου ή ροδάκινου επιτρέπεται να τους δίνετε. Από τα φρούτα καλό είναι να αποφεύγονται τα πολύ γλυκά, όπως το σταφύλι, το καρπούζι και η μπανάνα.

Μέχρι τον τέταρτο μήνα της ζωής τους είναι προτιμότερο να τα ταΐζετε μόνο με ξηρά τροφή. Από εκεί και μετά μπορούν να τρώνε και φρέσκια τροφή σε ίση ποσότητα με την ξηρά, καθημερινά.

Απαγορευτικά είναι τα κορν φλέικς και τα μπισκότα.

Τέλος, δίνετε μεγάλη προσοχή στο νερό τους. Βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα καθαρό. Αν τους έχετε ποτίστρα, ελέγχετε τακτικά ότι το νερό πέφτει κανονικά. Αν τα κουνέλια δεν μπορούν να πιουν νερό, συχνά σταματάνε να τρώνε και αυτό διαταράσσει το πεπτικό τους σύστημα.

1
Πεπας Χρ.
11/06/2017 13:09
Το δικο μας το φαγαμε στιφαδο. Με ενα μισθο 300 ακαθαρτα τι θες να κανω;