Το καλοκαίρι έφτασε - Τι σκύλο έχετε;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2017 17:38 |
Το καλοκαίρι έφτασε - Τι σκύλο έχετε;
Ούτε η καπελαδούρα ούτε τα γυαλιά το σώνουν από τη ζέστη Φωτό:Shutterstock

Οι βραχυκέφαλες ράτσες σκύλων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, για αυτό καλό είναι να γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν τέτοια ράτσα τι πρέπει να προσέχουν το καλοκαίρι.

Βραχυκέφαλες φυλές είναι αυτές με κοντές μουσούδες και σχεδόν επίπεδο πρόσωπο, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τις πολύ διαδεδομένες στη χώρα μας ράτσες όπως είναι τα γαλλικά Bulldogs, τα Pug και τα Shi Tzu .

Τα σκυλιά γενικά δεν ιδρώνουν και βασίζονται στο λαχάνιασμα και μόνο, στην προσπάθειά τους να δροσιστούν όταν ζεσταίνονται.

Τα βραχυκέφαλα όμως λόγω της κοντής μύτης τους δεν αναπνέουν σωστά, πράγμα το οποίο τα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο να δροσιστούν και τα κάνει πιο επιρρεπή στις θερμοπληξίες.

Το σωστό είναι τους μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές να τα κρατάμε σε εσωτερικούς χώρους και σκιερούς, και να αποφεύγουμε να τα πηγαίνουμε βόλτες στις παραλίες. Είναι λάθος να σκεφτόμαστε ότι ένα μπανάκι στη θάλασσα θα τα δροσίσει γιατί μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα, ή μετά το μπάνιο τους και όσο εμείς καθόμαστε στην παραλία, το κακό μπορεί να γίνει.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα σκυλιά που μπορεί να έχουν καρδιολογικά προβλήματα, όπως επίσης και για αυτά που έχουν λευκό και κοντό τρίχωμα τα οποία είναι επιρρεπή στα μελανώματα λόγω της έλλειψης φυσικής χρώσης.

Ας τα φροντίζουμε λοιπόν σωστά και ας μη νομίζουμε ότι ένα καπελάκι για σκύλους λύνει όλα τα προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες.