Θέλετε ιγκουάνα; Ενημερωθείτε πρώτα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2017 11:00 |
Θέλετε ιγκουάνα; Ενημερωθείτε πρώτα
Φωτό:Shutterstock

Από τα πιο συμπαθητικά ερπετά, τα ιγκουάνα κάνουν για κατοικίδια. Ομως πρέπει να μελετήσετε και να ενημερωθείτε σωστά για αυτά προτού πάρετε ένα στο σπίτι.

Μην παρασυρθείτε από το μικρό μέγεθος του ιγκουάνα που θα δείτε σε κάποιο pet shop. Αυτό σίγουρα θα είναι πολύ μικρό σε ηλικία. Τα ιγκουάνα μεγαλώνουν πολύ και σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορούν να φτάσουν τα δύο μέτρα σε μήκος και τα εννέα κιλά σε βάρος. Συνεπώς χρειάζεται να έχετε χώρο για να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κλουβί ή κάποιο μικρό δωμάτιο μόνο για το ιγκουάνα σας.

Είναι τροπικά ζώα, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζονται υψηλή θερμοκρασία για να επιβιώσουν. Θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε ειδικές λάμπες θερμότητας.

Είναι αυστηρά χορτοφάγα και η τροφή τους πρέπει να είναι πλούσια σε ασβέστιο και φώσφορο. Μην τους δώσετε ποτέ κάτι άλλο από λαχανικά και φρούτα, γιατί θα επιβαρύνει το πεπτικό τους σύστημα και μπορεί να επιφέρει άμεση καταστροφή των νεφρών τους. Θα πρέπει να ταΐζονται καθημερινά και να έχουν πάντα φρέσκο νερό.

Δεν είναι από τα κατοικίδια που θα δείτε ποτέ να παίζουν ή να κάνουν τούμπες, όμως τους αρέσει η επαφή με τους ιδιοκτήτες τους, δένονται μαζί τους  και μπορούν να κάτσουν με τις ώρες στον ώμο τους. Τι γίνεται όμως όταν παραμεγαλώσουν; Επίσης μπορεί να σας φανεί βαρετό να τα βλέπετε να μην κάνουν ποτέ τίποτα.

Αν τα φροντίσετε σωστά και είναι υγιή, μπορεί να ζήσουν μέχρι και είκοσπέντε χρόνια.

Εφόσον γνωρίζετε τα παραπάνω και πραγματικά θέλετε ένα ιγκουάνα, τότε και βέβαια μπορεί να γίνει ο δικός σας καλός φίλος.

1
Πέτρος
31/05/2017 09:13
Ξεχάσατε το σημαντικότερο απο όλα . Η Ιγκουάνα είναι Φορέας Σαλμονέλας και απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή όταν έρθει σε επαφή . Επίσης χρειάζεται σχεδόν κάθε μέρα πλύσιμο με Bedadine