Δεν ξεχνάμε ποτέ το σακούλι η το φτυάρι για τις ακαθαρσίες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2017 10:00 |
Δεν ξεχνάμε ποτέ το σακούλι η το φτυάρι για τις ακαθαρσίες
Ατομική πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων

Η νομοθεσία ορίζει ως υποχρέωση των ιδιοκτητών σκύλων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους. Επίσης επιτρέπει την είσοδό τους σε πάρκα και πλατείες εφόσον οι ιδιοκτήτες τα κάνουν βόλτα με το λουρί τους. Οποιαδήποτε ταμπέλα που απαγορεύει την είσοδό τους σε κάποιο πάρκο είναι παράνομη από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τηρούν τον νόμο.

Δυστυχώς όμως πολλοί, είτε γιατί ξεχνούν να προμηθευτούν τις ειδικές σακούλες είτε γιατί απλώς αδιαφορούν, εξακολουθούν να λερώνουν τους δρόμους και τις πλατείες.

Κάποιοι δήμοι της χώρας έχουν τοποθετήσει σε πάρκα ενημερωτικές πινακίδες σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλων και μαζί με αυτές κάδους για τις ακαθαρσίες των ζώων και ειδικά σακουλάκια για τη συλλογή τους. Εύγε τους!

Ομως αυτοί είναι πολύ λίγοι ακόμα και κάποιοι συμπολίτες μας προβαίνουν πλέον σε προσωπικές ενέργειες, όπως αυτή που βλέπουμε στη φωτογραφία. Η στήλη υποστηρίζει θετικά τέτοιες ενέργειες και ελπίζω να αποτελέσει καλό παράδειγμα ώστε να το κάνουν και άλλοι στη γειτονιά τους. Οσοι μπορούν να παρέχουν αυτά τα σακουλάκια ας το κάνουν.

Ετσι ίσως επιτέλους ευαισθητοποιηθούν και οι αδιάφοροι και αρχίσουν κάποια στιγμή να σέβονται τους συμπολίτες τους.

1
Έλεος ...
27/05/2017 19:20
Στην πραγματικότητα πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο δε κρατάνε τα σκυλιά τους από λουρί,όχι μόνο δε μαζεύουν τα κόπρανα,αλλά είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να σε βρίσουν αν τους κοιτάξεις περίεργα.Και πως να μην το κάνουν όταν η αστυνομία απλά δεν ασχολείται και δεν επιβάλλει πρόστιμα.Επισης πάμπολοι κρατούν σκύλους 2 μέτρα σε μπαλκόνια 1 μετρό οι οποίοι γαβγίζουν ανα πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να σέβονται κανέναν.Τελικα οι άνθρωποι αυτοί με την ανέχεια όλων μας δημιουργούν μια άθλια κατάσταση μέσα σε πόλεις και χωριά.Αυτη η δήθεν φιλοζωία υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και ίσως σε κάποιες ακόμα χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασιάς.Ειναι ευθύνη όλων μας να καταγγέλουμε τέτοιες συμπεριφορές επώνυμα και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επιβολή του νόμου.Διαφορετικά μετατρεπομαστε σιγά σιγά σε κοινωνία αδέσποτων και παρανομίας ,ενώ οι άνθρωποι μπαίνουν χωρίς κανένα λόγο σε δεύτερη μοίρα.Ειναι υποχρέωση μας για τη χώρα μας και τα παιδιά μας.