Λένε πως το να είσαι εραστής ή ερωμένη είναι πιο εύκολο από το να είσαι σύζυγος. Ενας από τους λόγους είναι γιατί οι καβγάδες μεταξύ εραστών ανανεώνουν τον έρωτά τους. Στην περίπτωση του γάμου, μάλλον τον σκοτώνει.

Η σχέση της Μπάγερν με τον Γιουπ Χάινκες έχει περισσότερα στοιχεία παρανομίας παρά βέρας στο δεξί.

Είναι μία σχέση πάθους και προδοσίας από την πλευρά της φιλάρεσκης, φιλήδονης και πάντοτε φιλόδοξης βαυαρικής ομάδας.

Αλλά όπως συμβαίνει με τους μεγάλους έρωτες, ο προδότης επιστρέφει στη γνώριμη αγκαλιά.

Η Μπάγερν δεν ξέφυγε από το κλισέ. Στη δύσκολη ώρα προσέτρεξε ξανά στον πιστό Γερμανό της. Κι αυτός φρόντισε να μην την αποπάρει, αλλά να της ανοίξει τη ζεστή αγκαλιά του.

Δύο φορές η Μπάγερν πρόδωσε στο παρελθόν τον 72χρονο σήμερα Γιουπ Χάινκες. Η πρώτη ήταν στις 8 Οκτωβρίου 1991 όταν τον εγκατέλειψε για χάρη ενός ξανθομάλλη Δανού, του Σέρεν Λέρμπι. «Ηταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου» θα ομολογήσει χρόνια αργότερα ο τότε γενικός μάνατζερ του συλλόγου Ούλι Χένες.

Η δεύτερη ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 2012. Το τρίτο πρόσωπο τότε ήταν ένας φανατισμένος και διάσημος Καταλανός, ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Δον Ζουάν της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Η τελευταία απιστία ξεπέρασε το περιχαρακωμένο ιδεολογικό στερεότυπο για τον έρωτα, αφού ο Χάινκες αποδέχθηκε τη μοίρα του όταν η Μπάγερν ανακοίνωσε στον Τύπο εν αγνοία του πως στο τέλος εκείνης της σεζόν ο προπονητής της αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Το χαρακτηριστικό αναψοκοκκινισμένο πρόσωπό του γέμισε ικανοποίηση το βράδυ της 25ης Μαΐου, σε μια φωτεινή αίθουσα του Γουέμπλεϊ. Οντας πρωταθλητής Ευρώπης και ο πρώτος προπονητής που κατακτά το τρεμπλ στη Γερμανία, αποχαιρετούσε την άπιστη ερωμένη του.

Εκτοτε δεν φόρεσε ξανά την αθλητική του φόρμα. Ψυχανεμιζόταν όμως πως θα ερχόταν η στιγμή που η Μπάγερν θα επέστρεφε ξανά. Οπως τον Απρίλιο του 2009, όταν και πάλι είχε αποσυρθεί, αλλά ο Χένες τον παρακάλεσε να κρατήσει με το σταθερό του χέρι το τιμόνι της ομάδας που κινδύνευε να χάσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Γερμανία κανείς δεν τόλμησε να εκφραστεί αρνητικά για τη νέα πρόταση της Μπάγερν στον γερόλυκο εραστή της. Και κανείς δεν πρόκειται να του ζητήσει εξηγήσεις αν αποτύχει. Το γιατί είναι γραμμένο στην Ιστορία.