Το ταξίδι της Μαρίας Σάκκαρη στην Κίνα εξελίχθηκε σε υπέροχο παραμύθι. Η 22χρονη πρωταθλήτρια του τένις ταξίδεψε στην Απω Ανατολή για να αποκτήσει ακόμα περισσότερες εμπειρίες κι εκεί έδειξε ότι πλέον αρχίζει μία νέα περίοδος στην καριέρα της.

Μπορεί ο πρώτος σταθμός να ήταν στην πόλη Γκουανκτζού, ωστόσο το Γουχάν αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλόξενο γι’ αυτήν και η εβδομάδα που πέρασε εκεί θα μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη της.

Η πρόκριση της Σάκκαρη στα ημιτελικά του Γουχάν Οπεν δεν είναι απλά ένα αποτέλεσμα που μπαίνει στο βιογραφικό της. Η εξαιρετική παρουσία της στη διοργάνωση έχει τεράστια οφέλη για το μέλλον. Η 22χρονη Ελληνίδα πήγε στην Κίνα ως Νο 80 της παγκόσμιας κατάταξης. Η συμμετοχή της στην ημιτελική φάση την ώθησε σε ένα τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη και σήμερα αναμένεται να βρίσκεται στο τοπ 50, κάτι που έχουν πετύχει στο παρελθόν η μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου και η Λένα Δανιηλίδου. Η Σάκκαρη πλέον θα μπορεί να συμμετέχει πιο εύκολα στο κυρίως ταμπλό μεγάλων τουρνουά και φυσικά να έχει καλύτερες κληρώσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Γουχάν χρειάστηκε να δώσει δύο προκριματικούς αγώνες. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια φάνηκε ότι την επηρέασε στον ημιτελικό με τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά, με αποτέλεσμα να μην είναι ανταγωνιστική.

Μετά το Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών η Σάκκαρη δουλεύει συστηματικά με τον νέο προπονητή της, τον Σουηδό Τόμας Γιόχανσον. Αυτή η αλλαγή την έχει βοηθήσει να βελτιώσει σε πολλούς τομείς το παιχνίδι της.

«Με έχει βοηθήσει πολύ. Πάνω απ’ όλα κέρδισα αυτοπεποίθηση. Δουλέψαμε με διαφορετικό τρόπο και αυτό ήταν το κλειδί σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Μου λέει πάντα αυτό που θέλω να ακούσω και είναι πράγματα που αποδεικνύονται κλειδιά σε ένα παιχνίδι» είπε μετά τη νίκη της επί της Κορνέ. Αυτή η αυτοπεποίθηση φάνηκε στο Γουχάν, όπου πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε αθλήτριες που ήταν σε πολύ υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Σάκκαρη ήταν σε αναζήτηση προπονητή όταν μίλησε με τον Γιόχανσον και αποφάσισαν να συνεργαστούν δοκιμαστικά για τρεις εβδομάδες. Ολα πήγαν καλά και μετά το Γκραν Σλαμ της Νέας Υόρκης, στο οποίο έφτασε στον τρίτο γύρο και αποκλείστηκε από τη Βίνους Ουίλιαμς, επισημοποιήθηκε η συνεργασία τους.

Το ταξίδι της Σάκκαρη στην Κίνα συνεχίζεται στο Τιεντζίν, όπου στις 9/10 αρχίζει ένα άλλο σημαντικό τουρνουά, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων η Μαρία Σαράποβα, η Πέτρα Κβίτοβα και η Καρολίν Γκαρσιά.