Οσοι γνωρίζουν προσωπικά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, δεν κάνουν δεύτερη σκέψη ως προς το κύριο χαρακτηριστικό του και οι εννέα στους δέκα θα απαντήσουν το εξής: «Εχει απύθμενη τρέλα!». Αυτή η καλώς εννοούμενη τρέλα, όμως, τον καθιστά τόσο ξεχωριστό και στην περίπτωση του 30χρονου επιθετικού, ο οποίος διάγει την καλύτερη φάση της πολυετούς πορείας του στο διεθνές ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ έπιασε το Τζόκερ έπειτα από πενταπλό τζακ ποτ!

Με δικό του χτύπημα πέναλτι άνοιξε διάπλατα η πόρτα της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με δική του απευθείας εκτέλεση φάουλ η Ενωση υπέταξε τη Ριέκα στην πρεμιέρα των ομίλων στην Κροατία, με δική του φωτοβολίδα και ένα ακόμη γκολ νωρίτερα προσυπέγραψε την επική ανατροπή στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν συνυπολογίσετε τα κέρδη της ΑΕΚ μόνο από τα γκολ του Λάζαρου, έχουν μπει στα ταμεία της 2,6 εκατ. ευρώ για την είσοδο στους ομίλους, άλλα 4,5 εκατ. ευρώ από το market pοοl των ελληνικών συλλόγων (ως η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), συν 360.000 ευρώ για την επικράτηση επί της Ριέκα! Στην επιχειρηματική ορολογία, η απόκτηση του Λάζαρου το καλοκαίρι του 2016 ήταν για την ΑΕΚ κάτι παραπάνω από value for money! Και όλα αυτά με συμβόλαιο που αγγίζει τα 200.000 ευρώ ετησίως! «Ζήτησα να εκτελέσει το φάουλ ο Μπακασέτας και τότε ο Λάζαρος γύρισε και με κοίταξε με ένα βλέμμα σαν να μου έλεγε «είσαι τρελός;». Η έκφρασή του δεν μου άφησε περιθώριο! Οπότε εκεί του είπα κάνε ό,τι θέλεις. Και το έκανε» είχε αποκαλύψει γελώντας ο Μανόλο Χιμένεθ αναφερόμενος στο νικητήριο γκολ με τη Ριέκα, ενώ μια νέα αποκάλυψη ήρθε από τον ίδιο τον δράστη των δύο γκολ επί του Ολυμπιακού, όταν στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι εκμυστηρεύτηκε:

Το μήνυμα του κουμπάρου

«Στο ημίχρονο πήρα ένα μήνυμα από τον Καραγκούνη, που μου έγραφε «θα το γυρίσετε»». Οντως έτσι έγινε. Η πρόβλεψη του κουμπάρου του (σ.σ. ο Καραγκούνης έχει βαφτίσει την κόρη τού πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό) ευοδώθηκε και με μπροστάρη ένα από τα πλέον παρεξηγημένα πρόσωπα στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και αργότερα στο Τριφύλλι, πότε για τα μαλλιά του, πότε για τα παπούτσια του ή τις δηλώσεις του, η Ενωση πανηγύρισε την επική ανατροπή επιβεβαιώνοντας ότι φέτος λογίζεται ως πραγματική διεκδικήτρια του πολυπόθητου τίτλου.