Ο Πανιώνιος έχει κερδίσει τους έλληνες φιλάθλους τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα. Κι αν το αγωνιστικό κομμάτι και κυρίως τα αποτελέσματα είναι ο καθρέφτης μιας ομάδας, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τις αποχωρήσεις βασικών παικτών, αν μη τι άλλο, εντυπωσιάζει.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ανσαριφάρντ ετοιμαζόταν να μετακομίσει από τη Νέα Σμύρνη στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Πριν ο ιρανός επιθετικός μαζέψει τα πράγματά του, οι υπεύθυνοι του Πανιωνίου είχαν βρει τον αντικαταστάτη του.

Ηταν ο Σαμέντ Γεσίλ, τουρκικής καταγωγής, γεννημένος στο Ντύσελντορφ και με γερμανική υπηκοότητα. Είναι ο 23χρονος επιθετικός που έχει κάνει ήδη τη μισή δουλειά για να προκριθεί ο Πανιώνιος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Με τα δύο δικά του γκολ, η ομάδα της Νέας Σμύρνης νίκησε 2-0 την Γκόριτσα και απόψε στον επαναληπτικό στη Σλοβενία (21.45, NS3) θέλει να υπερασπιστεί αυτό το προβάδισμα. «Ελπίζω να σκοράρω και στη ρεβάνς. Αισθάνομαι πολύ καλά» είχε πει μετά το πρώτο παιχνίδι.

Ο Σαμέντ Γεσίλ εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λεβερκούζεν σε ηλικία 11 χρονών. Τα επόμενα χρόνια με την ομάδα Νέων έκανε πράγματα και θαύματα, σημειώνοντας 57 γκολ σε 71 συμμετοχές. Ωστόσο δεν κατάφερε να σταδιοδρομήσει στην πρώτη ομάδα. Οι συμμετοχές του όμως με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας κέντρισαν το ενδιαφέρον τού τότε προπονητή της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν για να τον φέρει στο Ανφιλντ. Στην τριετία που έμεινε στην Αγγλία στάθηκε άτυχος, καθώς είχε αρκετούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω. Οι περισσότερες συμμετοχές ήταν με την ομάδα U21, ενώ με τους μεγάλους αγωνίστηκε μόλις σε δύο αγώνες για το Λιγκ Καπ. Τη σεζόν 2015-2016 βρέθηκε στην Ελβετία, καθώς παραχωρήθηκε δανεικός στη Λουκέρνη. Οταν έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ, έμεινε για λίγο χωρίς δουλειά και στη συνέχεια έγινε κάτοικος Νέας Σμύρνης.

Στα πλέι οφ τον περασμένο Μάιο σκόραρε εναντίον της ΑΕΚ, δίνοντας τη νίκη στον Πανιώνιο. Σε αυτό το ματς έσπασε η γκίνια του, καθώς είχε να σκοράρει 598 ημέρες! Οταν ρωτήθηκε γι’ αυτό, έβαλε τα γέλια: «Αν θυμάμαι το προηγούμενο γκολ; Και βέβαια. Ηταν κόντρα στη Ζυρίχη. Δεν μέτρησα πόσες ημέρες έχουν περάσει, αλλά είναι υπέροχο το συναίσθημα όταν σκοράρεις».

Τώρα όμως όλα μοιάζουν εντελώς διαφορετικά: «Πέρυσι δεν είχα κάνει προετοιμασία. Τώρα, όλα είναι πολύ καλύτερα. Μπορώ να προσφέρω πολλά, αρκεί να είμαι γερός και δυνατός» είπε ο 23χρονος επιθετικός, που ατενίζει πλέον με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον του. Αλλωστε και το περιβάλλον στη Νέα Σμύρνη ευνοεί παίκτες αυτής της ηλικίας. Και η σεζόν για αυτόν αλλά και τον Πανιώνιο άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο. Προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει ποια Εθνική θα επιλέξει. Λέγεται ότι ο Νούρι Σαχίν προσπαθεί να τον πείσει να αγωνιστεί με την Εθνική Τουρκίας. Τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα σημειώνουν μάλιστα ότι ο προπονητής της Εθνικής Φατίχ Τερίμ τον θέλει στην ομάδα.