Εδώ και περίπου δύο μήνες οι πολίτες που ποδηλατούν στον πεζόδρομο της Ερμού και έπειτα σ’ αυτόν της Θεσσαλονίκης μόλις φτάνουν στη διασταύρωση με την οδό Περσεφόνης κατευθύνονται με πινακίδα, δεξιά, στο φανάρι της Πειραιώς.

Ακριβώς απέναντι ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος Γκάζι-Φάληρο. Όμως οι αρμόδιοι θεώρησαν πως είναι καλύτερο για όσους οδηγούν ποδήλατο να μην διασχίζουν κάθετα την Περσεφόνης προκειμένου να φτάσουν στον ποδηλατόδρομο αλλά να πάνε στο φανάρι πεζών, στη συμβολή της Περσεφόνης με την Πειραιώς. Δεν ήθελαν να βάλουν φανάρι στη διασταύρωση της Θεσσαλονίκης με την Περσεφόνης και προτίμησαν να κατευθύνουν τους πολίτες λίγα μέτρα δεξιά. Το έκαναν για λόγους ασφαλείας και κυκλοφοριακής ισορροπίας (να μην υπάρχουν δύο φανάρια κοντά); Μπορεί.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα γνωστά ελληνικά ευτράπελα. Έχεις περάσει με το ποδήλατο από το φανάρι Περσεφόνης και Πειραιώς στην απέναντι πλευρά και κατευθύνεσαι αριστερά, προς το ποδηλατόδρομο. Ουδείς όμως σκέφτηκε να ενώσει αυτό το κομμάτι με τον ποδηλατόδρομο. Δηλαδή να φτιάξει μερικά επιπλέον μέτρα ποδηλατόδρομου. Ούτε διαπλάτυναν το πεζοδρόμιο.

Παρ’ όλα αυτά έβαλαν μία ταμπέλα στο πεζοδρόμιο που ενημερώνει ότι εκεί είναι ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος! Βλέπετε όμως στη φωτογραφία πουθενά ποδηλατόδρομο; Είναι αδύνατον να κάνεις πετάλι ανάμεσα από κολώνες, δέντρα, τραπεζάκια, πεζούς, παρκαρισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσεις στον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Φάληρο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα Πουλόπουλου…

Οι«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης