Πού είναι ο ποδηλατόδρομος;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2018 16:55 |
Πού είναι ο ποδηλατόδρομος;
Η πινακίδα επισημαίνει ότι στο σημείο είναι ποδηλατόδρομος. Τον βλέπετε;

Εδώ και περίπου δύο μήνες οι πολίτες που ποδηλατούν στον πεζόδρομο της Ερμού και έπειτα σ’ αυτόν της Θεσσαλονίκης μόλις φτάνουν στη διασταύρωση με την οδό Περσεφόνης κατευθύνονται με πινακίδα, δεξιά, στο φανάρι της Πειραιώς.

Ακριβώς απέναντι ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος Γκάζι-Φάληρο. Όμως οι αρμόδιοι θεώρησαν πως είναι καλύτερο για όσους οδηγούν ποδήλατο να μην διασχίζουν κάθετα την Περσεφόνης  προκειμένου να φτάσουν στον ποδηλατόδρομο αλλά να πάνε στο φανάρι πεζών, στη συμβολή της Περσεφόνης με την Πειραιώς. Δεν ήθελαν να βάλουν φανάρι στη διασταύρωση της Θεσσαλονίκης με την Περσεφόνης και προτίμησαν να κατευθύνουν τους πολίτες λίγα μέτρα δεξιά. Το έκαναν για λόγους ασφαλείας και κυκλοφοριακής ισορροπίας (να μην υπάρχουν δύο φανάρια κοντά); Μπορεί.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα γνωστά ελληνικά ευτράπελα. Έχεις περάσει με το ποδήλατο από το φανάρι Περσεφόνης και Πειραιώς στην απέναντι πλευρά και κατευθύνεσαι αριστερά, προς το ποδηλατόδρομο. Ουδείς όμως σκέφτηκε να ενώσει αυτό το κομμάτι με τον ποδηλατόδρομο. Δηλαδή να φτιάξει μερικά επιπλέον μέτρα ποδηλατόδρομου. Ούτε διαπλάτυναν το πεζοδρόμιο.

Παρ’ όλα αυτά έβαλαν μία ταμπέλα στο πεζοδρόμιο που ενημερώνει ότι εκεί είναι ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος! Βλέπετε όμως στη φωτογραφία πουθενά ποδηλατόδρομο; Είναι αδύνατον να κάνεις πετάλι ανάμεσα από κολώνες, δέντρα, τραπεζάκια, πεζούς, παρκαρισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσεις στον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Φάληρο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα Πουλόπουλου…


Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

3
Μάριος
12/01/2018 09:49
και που να δείτε τον ποδηλατόδρομο της Κέρκυρας. Πέταξαν ένα σωρό λεφτά, για να γίνει από την επόμενη ημέρα έναρξης "λειτουργίας" του, ένα απέραντο και δωρεάν πάρκινγκ. Ίδρωσε το αυτί κανενός αρμοδίου: Φυσικά και όχι.
Γ.Αθανασιάδης
11/01/2018 12:32
Πάλι αυτά θα λέμε; η Ελλάδα δεν είναι χώρα φιλική στους ποδηλάτες κι ούτε θά΄ναι στο μέλον.Οι Έλληνες δεν έχουν παιδεία ούτε σεβασμό στους αδύνατους χρήστες της ασφάλτου και του πεζοδρομίου.Να πάνε όλοι οι έλληνες,μιά βόλτα στο εξωτερικό και ιδίως στο Βέλγιο να δούν και να πάρουν μαθήματα το τί εστί ποδήλατο και ποδη- λατόδρομος.Ποδηλατώ στην Ελλάδα,ίσον ρισκάρω την ζωή μου.Λυπάμε που το λέω!
μπαμπης
09/01/2018 10:28
Ας μην τον λέμε "πεζόδρομο Ερμού", Μάνο. Σίγουρα έχεις διασταυρωθεί ποδηλατώντας απ τον σταθμό Θησείου μέχρι την Περσεφόνης, ΔΕΚΑΔΕΣ τροχοφόρα, μηχανάκια κ μοτοσυκλέτες. Και να γνωρίζεις πως εκεί κάπου στη μέση, είναι η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου κ του Μουσείου Κεραμεικού και πως περπατούν για να πάνε εκεί ομάδες τουριστών κ μαθητών, προκειμένου να ξεναγηθούν. Άσε που όταν λειτουργεί το νυχτερινό κλαμπ, καμιά 200αριά μέτρα της Ερμού ΕΚΕΙ, μετατρέπονται σε πάρκιν ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΜΑΝΟ...