Ο ποδηλατόδρομος Γκάζι-Φάληρο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015 χωρίς όμως να τοποθετηθούν ταυτόχρονα και τα απαραίτητα φανάρια στα σημεία που διακόπτεται από λεωφόρους. Σχεδόν τρία χρόνια μετά, φανάρια δεν έχουν μπει και έτσι οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει.

Το πιο επικίνδυνο σημείο είναι αυτό στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα. Οι πολίτες δηλαδή που ακολουθούν τον ποδηλατόδρομο ξαφνικά φτάνουν στο…«φράγμα» ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Φανταστείτε έναν γονιό με το παιδί του όταν φτάνουν ποδηλατώντας σ’ αυτό το σημείο. Πώς θα περάσουν; Στο σημείο τώρα υπάρχει μόνο μία διάβαση πεζών, χωρίς φανάρι όμως. Υπάρχει μόνο διαγράμμιση και βέβαια – όπως συμβαίνει στην Ελλάδα – σπάνια οι οδηγοί σταματούν για να περάσουν οι πεζοί.

Φανάρι πάντως θα μπει στο συγκεκριμένο σημείο αλλά το ερώτημα είναι πότε; Εδώ και δύο μήνες έχουν τοποθετηθεί οι σχετικοί στύλοι των σηματοδοτών και στα δύο ρεύματα της Θησέως (ύψος στάσης ΙΖΟΛΑ) αλλά οι εργασίες από τον Σεπτέμβριο έχουν σταματήσει. Το βασικό ερώτημα που παραμένει όμως είναι γιατί τα φανάρια δεν τοποθετηθηκαν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου;

Όπως έχουν γράψει και στο παρελθόν οι «Ορθοπεταλιές» φανάρια χρειάζονται και στα σημεία που ο ποδηλατόδρομος συναντάει την οδό Επαμεινώνδα (που έπειτα γίνεται Κατσώνη) λίγο πριν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αλλά στο ύψος της γέφυρας Πουλόπουλου (Πετράλωνα).

Οι«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης