Πριν από περίπου δύο μήνες σας είχαμε ενημερώσει για την εθελοντική πρωτοβουλία «Spin the wheel – Ποδήλατο με νόημα» που είχε στόχο να ενισχύσει με γραφική ύλη, με τη βοήθεια του πεταλιού, 15 σχολεία της Αφρικής και 4.500 παιδιά. Ε, λοιπόν αυτή η ποδηλατική αποστολή ελπίδας για τα παιδιά της Αφρικής ολοκληρώθηκε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τα 8 μέλη της αποστολής διήνυσαν με το ποδήλατο 750 χιλιόμετρα και τελικά πρόσφεραν γραφική ύλη σε 7.000 παιδιά!

«Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 και τα αποτελέσματα ήταν ανέλπιστα ανώτερα του αρχικού στόχου. Η ομάδα έδωσε γραφική ύλη σε 7.000 παιδιά σε 21 σχολεία, όπου μοίρασε και 100 μπάλες για παιχνίδι» τονίζει στις «Ορθοπεταλιές» και τα «ΝΕΑ» η υπεύθυνη επικοινωνίας στο μη κερδοσκοπικό σωματείο Spin the Wheel Άννα Δοξαστάκη. Όπως προσθέτει «όλα τα σχολεία εξοπλίστηκαν με κιμωλίες, σπόγγους για πίνακες, και χάρακες. Η ομάδα των ποδηλατών έβαψε 4 αίθουσες σε γυμνάσια της Τανζανίας και ενίσχυσε με βιβλία τη βιβλιοθήκη ενός σχολείου. Τέλος η ομάδα έδωσε 2 laptops σε 2 ιδρύματα που ενισχύουν την εκπαίδευση στην Τανζανία».

Η αποστολή παρά την κούραση γέμισε ικανοποίηση και ενθουσιασμό όλη την ποδηλατική ομάδα. Άλλωστε, όπως σημείωναν και οι ίδιοι στο blog τους, όπου κατέγραφαν καθημερινά τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους «σ’ αυτό το ταξίδι δε δίνουμε μόνο. Παίρνουμε και μάλιστα πολλά. Πέρα από τις μοναδικές εμπειρίες να ποδηλατεί κανείς για τόσες συνεχόμενες μέρες σε χωματόδρομους κατά μήκος του Μαλάουι η ευγνωμοσύνη που λαμβάνει η οκταμελής ομάδα του Spin the wheel είναι άξια λόγου».

Υπενθυμίζεται πως η εθελοντική ομάδα του Spin the Wheel δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες με στόχο να δώσει γραφική ύλη σε 4.500 παιδιά στο Μαλάουι και την Τανζανία της Αφρικής, με ένα πρωτότυπο τρόπο. Από τα μέλη της ομάδας, 8 άτομα ανέλαβαν να ποδηλατήσουν για 750 χιλιόμετρα στοχεύοντας να επισκεφθούν 15 σχολεία και να παρέχουν την απαραίτητη γραφική ύλη.

Η κ.Δοξαστάκη επισημαίνει πως οι συνθήκες εκπαίδευσης στο Μαλάουι και στην Τανζανία «είναι το λιγότερο απογοητευτικές. Τα παιδιά μοιράζονται ανά 5 ένα μολύβι και ανά 10 ένα τετράδιο. Πολλές φορές περπατάνε για 9 χιλιόμετρα ώστε να φτάσουν στο σχολείο τους, ενώ έχουν έλλειψη σε νερό, τροφή, παπούτσια». Αυτά τα δεδομένα σίγουρα δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στο εγχείρημα της ελληνικής ομάδα, το οποίο ήταν απολύτως επιτυχημένο.

Μπράβο τους!

«Η δράση ολοκληρώθηκε μετά από ένα μήνα ποδηλασίας, κούρασης, προκλήσεων αλλά και μεγάλης ικανοποίησης, έχοντας βοηθήσει χιλιάδες μικρούς μαθητές και έχοντας εισπράξει τη φιλοξενία, την υποδοχή με τραγούδια και χιλιάδες παιδικά χαμόγελα» συμπληρώνει η υπεύθυνη επικοινωνίας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Α, και κάτι ακόμη. Τα ποδήλατα με τα οποία έκανε πετάλι η ελληνική αποστολή στην Αφρική δόθηκαν σε ίδρυμα για παιδιά βάζοντας ακόμη ένα μικρό λιθαράκι στην ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Δείτε εδώ τι είχαμε γράψει για την πρωτοβουλία στις 17 Μαΐου.

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: