Οι ολλανδικές ποδηλατικές υποδομές δεν έτυχαν, πέτυχαν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2017 16:25 |

Ίσως να το έχετε ξαναδεί αυτό το βιντεάκι. Είναι της Ειδικής Πρεσβείας για το ποδήλατο που διαθέτει η Ολλανδία (Dutch Cycling Embassy). Ναι, έχουν τέτοια στην Ολλανδία. Το αναρτώ λοιπόν αυτό το βιντεάκι διότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε και κυρίως οι αρμόδιοι – Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία – πως οι ποδηλατικές υποδομές στην Ολλανδία δεν έτυχαν, πέτυχαν.

Κάθε μέρα που περνάει οι υπεύθυνοι βελτιώνουν κι άλλο τις ποδηλατικές υποδομές. Διευκολύνουν τους πολίτες με κάθε τρόπο ούτως ώστε να μετακινούνται περισσότερο με το ποδήλατο. Και το κυριότερο: ο στόχος τους είναι να ποδηλατούν όλοι. Και τα παιδιά, και οι μεγαλύτεροι και οι ηλικιωμένοι. Ποδήλατο για όλους.

Η φωτογραφία είναι από το Άμστερνταμ και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, εκεί, όλοι ποδηλατούν.

Οι Ολλανδοί, όπως και οι Δανοί, όπως και οι Γερμανοί, όπως και οι Αυστριακοί, όπως και οι Γάλλοι, όπως και οι Ισπανοί – και πολλοί άλλοι ακόμη – μας δείχνουν εδώ και χρόνια τον δρόμο. Επιτέλους ας προσαρμόσουμε, αν δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε, κάποιες από τις ποδηλατικές υποδομές τους στα ελληνικά δεδομένα. Ας δώσουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούν όλοι με το ποδήλατο.

Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 
2
Στέλιος
06/07/2017 10:40
Επειδή είχα την τύχη να ζήσω σε αυτή την υπέροχη χώρα,όχι μόνο για τους ποδηλατοδρόμους της για την ανθρωπιά τους, την ευγένεια το επίπεδο και πάρα πολλά άλλα,ε.αν για κάποιον λόγον πρέπει να φύγετε .....από την όμορφή μας ΕΛΛΑΔΑΡΑ.....
Μανος
09/07/2017 12:16
Ζω αρκετά χρόνια Ολλανδία οι υποδομές για τα ποδήλατα ισως είναι οι καλύτερες στην Ευρώπη κανω 10 χιλ κάθε μερα ποδήλατο να παω στην δουλειά και είναι πολύ όμοιρφο(έχουμε μερες με πολύ αέρα).Στην Αθήνα λόγω εδάφους το ποδήαλτο είναι λίγο δύσκολο αλλα με ηεκτική υποβοήθηση μπορεί να είναι μια ωραι και φτηνή λυση.Φίλε Στέλιο όσο αναφορά τους Ολλανδους "για την ανθρωπιά τους, την ευγένεια το επίπεδο" δεν είναι όπως ηταν παλιότερα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.Παρα ολα αυτά ειναι μια ωραία χώρα και η πλειψηφία των Ολλανδών ειναι καλοί άνθρωποι.