Ο Δήμος Αθηναίων το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να βάλει το ποδήλατο στη ζωή των κατοίκων και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Μπορεί τα βήματά του μην είναι τόσο γοργά και μεγάλα, όμως γίνονται.

Μία τέτοια θετική πρωτοβουλία είναι οι ποδηλατοβόλτες που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο» στις γειτονιές της Πρωτεύουσας. Ήδη έχουν γίνει τρεις ποδηλατοβόλτες (στην 3η,4η και 6η Δημοτικές Κοινότητες) και τώρα σειρά έχει την Κυριακή 28 Μαΐου μία ακόμη ποδηλατοβόλτα στην Α΄ δημοτική Κοινότητα της Αθήνας.

Ο τίτλος αυτών των ποδηλατικών εκδηλώσεων είναι «Γειτονιές με ποδήλατο – Ανακαλύπτουμε τις γειτονιές μας με ποδήλατο». Η επιδίωξη δηλαδή των υπευθύνων είναι να παροτρύνουν τους Αθηναίους να ανακαλύψουν τις γειτονιές τους χρησιμοποιώντας το ποδήλατο. Και βέβαια απώτερος στόχος των του Δήμου και του Οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο» είναι να ενθαρρύνουν τους πολίτες να δοκιμάσουν έστω και για μία ημέρα να κινηθούν με το ποδήλατο στη γειτονιά τους.

Μετά την ποδηλατοβόλτα στην 1η Δημοτική Κοινότητα θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις και στις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης.

Σημειώνεται πάντως ότι η παραπάνω πρωτοβουλία του Δήμου είναι ελπιδοφόρα και θετική όμως για να βγουν οι πολίτες στου δρόμους με τα ποδήλατά τους, το σημαντικότερο που χρειάζεται είναι υποδομές. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος πού είναι τα έργα, δηλαδή οι ποδηλατόδρομοι. Τέτοιες υποδομές υπάρχουν πλέον στις περισσότερες πόλεις του κόσμου.Συνεπώς αυτό είναι που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι (Δήμος, Υπουργεία, Περιφέρεια,) αν βέβαια επιθυμούν την προώθηση της μετακίνησης με ποδήλατο.

Η ποδηλατοβόλτα στην 1η Δημοτική Κοινότητα

-Πότε: Κυριακή 28 Μαΐου

-Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Δημαρχείου (Πλατεία Κοτζιά)

-Ώρα εκκίνησης: 11:00

-Απόσταση: Περίπου 5 χλμ.

Η διαδρομή

Από την Πλατεία Δημαρχείου, μέσω Γ. Σταύρου, Σταδίου, Χαρ. Τρικούπη ως την Ακαδημίας, αριστερά στην Μαυρομιχάλη. Αριστερά στην Αραχώβης και στη συνέχεια Στουρνάρη. Έπειτα κατεύθυνση τον Άγιο Παύλο, στάση στην κεντρική πλατεία του Αγίου Παύλου. Από εκεί, επιστροφή μέσω Πλατείας Καραϊσκάκη, Πειραιώς, Αθηνάς, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Διάρκεια βόλτας περίπου 45 λεπτά.

Επόμενες Διοργανώσεις:

4 Ιουνίου – 2η Δημοτική Κοινότητα

11 Ιουνίου – 3η Δημοτική Κοινότητα

18 Ιουνίου – 4η Δημοτική Κοινότητα

25 Ιουνίου – 7η Δημοτική Κοινότητα

2 Ιουλίου – 5η Δημοτική Κοινότητα

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: