Ποδηλατοβόλτα για την Πνευμονική Υπέρταση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2017 10:00 |
Ποδηλατοβόλτα για την Πνευμονική Υπέρταση
Στιγμιότυπο από παλαιότερη ποδηλατοβόλτα του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας»

Μία ποδηλατική βόλτα στο Μαρούσι, για καλό σκοπό, διοργανώνει την Κυριακή 21 Μαΐου ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας». Στόχος του συλλόγου είναι να κάνει αναγνωρίσιμη τη σπάνια νόσο της πνευμονικής υπέρτασης.

Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη βόλτα, να κάνουν πετάλι και έτσι να στηρίξουν την προσπάθεια του συλλόγου. Άλλωστε, η ποδηλατοβόλτα θα είναι μικρή χιλιομετρικά και έτσι προσιτή σε όλους.

Υπάρχει όμως και ένα πρόσθετο στοιχείο που κάνει την ποδηλατάδα ξεχωριστή: πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον καινούριο ποδηλατόδρομο του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος διέρχεται από τις γειτονιές Πολυδρόσου, Παραδείσου και Αγίου Θωμά.

Έναρξη της ποδηλατάδας στις 11 το πρωί στη συμβολή των οδών Καραμανλή & Ευζώνων (κοντά στην έξοδο Προαστιακού Πεντέλης). Τερματισμός στη οδό Ερατούς (κοντά στον σταθμό Νερατζιώτισσα).


Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας

Σημειώνεται ότι η ποδηλατοβόλτα γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης (5 Μαΐου). Αυτή είναι η 5η ποδηλατοβόλτα που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας». 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α), του Δήμου Αμαρουσίου και της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση