«Spin the wheel –Ποδήλατο με νόημα». Αυτός είναι ο τίτλος της εθελοντικής πρωτοβουλίας από την Ελλάδα που έχει στόχο να ενισχύσει με γραφική ύλη, με τη βοήθεια του πεταλιού, 15 σχολεία της Αφρικής. Εθελοντές από την ομάδα θα ποδηλατήσουν 800 χιλιόμετρα από το Μαλάουι ως την Τανζανία προκειμένου να προσφέρουν τετράδια και αθλητικό εξοπλισμό σε 4.500 παιδιά καθώς και laptops σε 2 ιδρύματα για ευπαθείς ομάδες.

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας η Αφρική επελέγη διότι 1 στους 3 ενήλικες είναι πλήρως αναλφάβητος. Το κάθε βιβλίο αντιστοιχεί σε 5 παιδιά, ενώ οι μαθητές περιμένουν την σειρά τους για να πάρουν το μολύβι, να κρατήσουν σημειώσεις και να κάνουν τις ασκήσεις τους. Όσο για το ποδήλατο που θα έχει ενεργό συμμετοχή στη δράση, «η χρήση του είναι συμβολική. Ποδήλατο σημαίνει κινητοποίηση, υγεία, αθλητισμός, προστασία του περιβάλλοντος… Στην Αφρική όμως είναι και το κλειδί για την εκπαίδευση, την εργασία ή το νερό, την μεταφορά αγαθών ή ένα ασθενοφόρο» εξηγούν.

Εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας «Spin the wheel –Ποδήλατο με νόημα» είναι η εκπαιδευτικός Κάλλη Ρουμελιώτου, από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία μάλιστα έχει συμμετάσχει με το ποδήλατό της σε παρόμοιες δράσεις σε άλλες χώρες. Γρήγορα όμως την ιδέα της «αγκάλιασαν» και άλλοι εθελοντές από την υπόλοιπη Κρήτη καθώς και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Συνολικά 60 πολίτες στηρίζουν την πρωτοβουλία «Spin the wheel –Ποδήλατο με νόημα» ενώ 10 απ’ αυτούς θα μεταβούν στην Αφρική. Οι τελευταίοι δε έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται με το ποδήλατό τους διότι τον Ιούλιο και για περίπου ένα μήνα θα διανύουν καθημερινά με πεταλιές περίπου 50χλμ κάθε ημέρα.

Γιατί να συνεισφέρεις;

-Γιατί 1€=1 καφές ή 1€= η γραφική ύλη ενός παιδιού για όλη την χρονιά!

-«Γιατί είμαστε προπάντων Πολίτες του Κόσμου! Και κάθε μας πράξη έχει αντίκτυπο στην άλλη άκρη του Πλανήτη. Το ίδιο και η μη πράξη» τονίζουν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας

Πώς να συνεισφέρεις:

-Κάνε δωρεά! Το 1€ σου κάνει την διαφορά!

IBAN: GR88 0171 5560 0065 5614 0205 427

Ονοματεπώνυμο: Spin the Wheel

BIC: PIRBGRAA

Περισσότερα για την ομάδα και την ιδέα:

blog: http://blog.spinthewheel.gr/

website: www.spinthewheel.gr

Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση